Charlotte Papsø

Charlotte Papsø

Blog

Praksisfjern kompetenceudvikling

Hedder det i denne tid , istedet for praksisnær kompetenceudvikling, som ellers er det "De 32" står for. "De 32" er en gruppe frikøbte lærere i Aarhus kommune som en dag om ugen ( jeg er fx på tirsdagsholdet) kan bookes til skolerne, enten som en ekstra hånd i klassen når der skal leges med Microbits, IOT, eller fx. holdes oplæs om digital dannelse . Det kan eksempelvis også være personalet der skal have oplæg om GSfe eller læringsportalerne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Idag var en anderledes dag på kontoret. egentlig skulle vi have været ude på en 7 årgang og lave Internet Of Things , men Corona har gjort vores digitale tirsdag endnu mere digital. I aarhus kommune kan man fra mandag til torsdag klokken 9-11 hente hjælp eller sparre med "De 32". Via et link som er sendt ud til alle skoler omkring fjernundervisning .kobles man på et Google meet og møder en lille flok hjemme-karantæne ramte lærere der sidder klar til at vejlede og guide omkring f.x hvordan man får gang i det der fjernundervisning og arrangerer online møder eller sætter opgaver igang man kan følge med i undervejs. ( For hyggens skyld havde vi lidt pejseild på skærmen) 

Fordelene ved at have en gruppe lærere der kan hjælpe hinanden på tværs af skoler er mange. Vi koster ikke ekstra at få ud , vi kender hverdagen i et klasseværelse og ved hvad de fleste kan slås med når det kommer til udstyr og teknik . Det at kunne sætte noget igang og være mange voksne når der skal læres nyt er en kæmpe fordel og for mig som 32ér med nærmest ingen erfaring i Microbits er det betryggende at vide at der altid er mindst 1 på holdet som kan oplære. 

Der sker meget inspirende og godt rundt omkring i de virtuelle klasseværelser.  Jeg arbejder sammen med en masse utroligt dygtige og meget kompetente mennesker i "De32" og får mange gode ideér til egen undervisning og ikke mindst i den her tid hvor jeg synes mit eget bidrag har været indirekte småtrist og langt fra min parykfyldte hverdag, når jeg hører om dukseordninger på nettet og online klasseværelser hvor alle elever er med, tænker jeg tak til "Sofaskolen" og vrider min hjerne for at komme på noget onlinebaseret der kan hamle op med det "Harry Potter " univers jeg skulle igang med at skabe sammen med en kollega.

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.

Powered by Labrador CMS