Charlotte Papsø

Blog

Nyt skoleår -hvor ALT faktisk er nyt

Nye kolleger , nye elever, nye bøger, nye "Plejer" regler - jeg har skiftet min skole gennem 22 år ud med en ny og det har medført ikke så få tanker , overvejelser og udsmidninger.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

22 Års lærerliv på samme skole kræver mere end 2 flyttekasser . Jeg pakkede før ferien mig selv ned i form af ringbind, kasser med spil, plakater og laminerede synspunkter. Digitale genistreger blev flyttet fra en mail konto til en anden.Mit lærerliv passerede revy mens jeg sorterede i noter, post its og nedfældede tanker om hele og halve undervisningsforløb. Er mit lærerliv reduceret til små stykker gult karton, der er let at skille sig af med eller skal jeg laminere stumperne?

Jeg har skiftet job i en forholdsvis , erkendt, høj alder og skal starte forfra- genopfinde min lærerpersonlighed på bedste Madonna vis. Jeg kan vælge hvem de nye forældre og elever skal møde - bliver det Charlotte der er 100% dedikeret 24/7 eller bliver det Charlotte der er på nedsat tid og 90% lærer fra mandag - torsdag. Hvor meget af min sjæl skal med indover og hvor meget har jeg ladet ligge i de Horcruxes jeg efterlod på min tidligere skole, i form af beskedne bidrag til skolens historie, men måske i virkeligheden mest til elevernes minder om skolen. Det jeg forlod har i høj grad har været med til at definere og udvikle mig til den lærer jeg er i dag, men også har tvunget mig til at stoppe op og tænke på mit helbred og graden af involvering på jobbet. 

Vil jeg stadigvæk kunne finde på og finde parykker frem?.( Diktat Ditte er pakket væk og istedet dukker Gisela Götterfunken frem , Hun er støttelærer i tysk og skal nok mest på banen på en fagdag med Oktoberfest).

Vil jeg stille op og være med til at pille ned ? Vil jeg kunne holde mig indenfor rammerne eller hele tiden forsøge at mase mig under eller over. 

Mine fag er både nye og gamle kendinge, billedkunst er tilbage og jeg skal stadig have dansk og lave mad. Der er ikke bibliotekartimer på skemaet eller IT vejledning, istedet får jeg lov at være med til at lave et læseløft og peppe biblioteket lidt op. Jeg skal pendle istedet for at cykle, så el-cyklen er parkeret og et sammenklappeligt el-løbehjul er testet og klar til mandag morgens kørsel til samkørselsbil-holdepladsen. Hvad det nye år bringer ved jeg ikke, men der er lavet årsplaner , alle forløb er samlet på en hjemmeside for mit overbliks skyld- (notesbøgerne skal fra nu af kun bruges til  ideér ikke planlægning).

Jeg tror på det bliver godt og det er vel i bund og grund det bedste udgangspunkt.

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.