Mortens mening

Blog

OK-21: Reallønnen der blev mindre … men til gengæld blev arbejdsforholdene værre!

Morten Refsgaard og Gordon Ørskov, I lovede reallønsfremgang, men hvor er den henne? Inflationen i 2021 var på 3,5 procent, lønstigningen på 2,1 procent, altså en reallønsnedgang på 1,4 procent. Hvad vil I gøre ved det?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg tænker, at I to skylder en forklaring og at I bør fortælle, hvordan I vil sikre os det tabte tilbage, således at vi ikke til næste overenskomstforhandling bliver spist af med flaskehalsproblemer og coronagæld og derfor endnu en gang kan se frem til at blive fattigere. 

Mortens mening

På min blog vil I kunne læse om (mit) lærerliv, set fra et matematisk/naturfagligt perspektiv.

Det er jo vildt at tænke på at vi mister realløn, i en situation hvor der mangler tusindvis af lærere, vi skal arbejde under absurde forhold uden nogle former for beskyttelse mod corona, men blot løbe hurtigere og hurtigere dag for dag, imens vores familier tages som gidsler. Sygeplejersker får økonomisk fastholdelses honorar, vi får nada …

Ærligt talt Morten, Gordon og resten af hovedstyrelsen, hvad skal vi med en fagforening, der ikke sikrer lønnen og rimelige arbejdsvilkår. I burde have vores ryg, organiserer strejker for ordentlige forhold, hvor der er reallønsfremgang, man får med hjem, ikke er stress og corona.

Hvor er samarbejdspolitikken nu? Er der nogen der interesserer sig for os lærere? Bemærkes det overhovedet at vi yderste frontlinje, dem der kan ofres?