Charlotte Papsø

Charlotte Papsø

Blog

I mangel på restaurantbesøg bygger man bare sin egen virtuelle...

Madkundskab fusioneret med dansk online... i Cospaces kan man skabe små universer og udfordre 12 åriges iværksætter og indretningsarkitektoniske evner.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har gennem hele lock down/virtuel/online whatever perioden, haft en times madkundskab om ugen. Hver uge skulle elverne lave noget mad der kunne serveres som fast food. Byg din egen sandwich, lav en dessert, lave en drik , tilbehør ..server en gulerod på 2 forskellige måder . Det vigtigste har så været den ultimative fotodokumentation.

Tag et mad billede og ( deltag i en lille konkurrence om ugens bedste mad billede- med præmier naturligvis). Sideløbende har jeg oprettet klassen i cospaces og tildelt dem et lille hus med 3 rum som en lille legeplads hvor de kunne bygge deres virtuelle restaurant hvor al den dejlige mad fx kunne serveres. Det er der kommet en masse flotte og kreative rum ud af. De har skabt tema restauranter med udendørs servering og legerum, deres madbilleder pryder væggene og i køkkenet kører madvideoer de selv har lavet. Det bedste har næsten været at min klasse har været så hurtige til at lære programmet at kende at de har kunnet undervise hinanden i hvordan man fx lavede toiletbåse, satte døre og vinduer i, fik sat fotos ind og lavet andre omgivelser .

Næste skridt er reklamefilm og reklamer for deres mad og restaurant. Slogans , jingles ,analyse og  budskaber mm.  Jeg er lige ved at synes at det er sjovt at undervise online... lige ved...

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.

Powered by Labrador CMS