Sponseret blog: Clio

Sponseret blog

5 tips til at kickstarte innovationen i din klasse

Hvordan kan man gribe innovation og entreprenørskab an i undervisningen? Det giver vi vores bud på her.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1. Arbejd med Skolernes Innovationsdag

Det er Experimentarium, der står bag Skolernes Innovationsdag, som er en fælles innovationsdag for alle Danmarks skoleelever. Dagen løber af stablen d. 23. marts, men du og din klasse kan bruge dette undervisningsmateriale dertil på lige præcis den dag, der passer jer.

2. Sidestil kompetencer med viden

Sponseret blog: Clio

Hos Clio udvikler vi læringsteknologier for at få alle børn til at lære mere. Det kan vi ikke alene, og derfor løfter vi på hatten og inviterer landets klasseværelser, innovativ teknologi og didaktiske hjerner ind i vores arbejde. Vi tror på, at vi sammen kan gøre en forskel for den enkelte elev og ruste nye generationer til fremtiden – og vi lykkes først, når alle børn føler, de kan yde deres bedste.

Innovation og det 21. århundredes kompetencer hænger tæt sammen. Udvælg et par kompetencer, fx problemløsning og samarbejde, som du vil fokusere på i løbet af skoleåret, integrer det i undervisningen, og sidst, men ikke mindst – giv eleverne feedback på deres kompetenceudvikling. 

3. Giv plads til reflektionen

Vi har alle travlt i dag. Der er meget, der skal nås, og som resultat går man ofte hurtigt fra ét kapitel til det næste, også i undervisningen. Men reflektion er nødvendigt – både når det gælder at huske, hvad man har lært, og når man skal stimulere tanker og den dybe forståelse. 

4. Undersøg andre innovative skabere

Verden er fyldt med innovative mennesker, som bruger deres kreativitet til at opfinde nye produkter og løsninger. Brug dem og deres fremgangsmåder som inspiration i din klasse. På Digitalfaget kan du bl.a. finde materiale om Steve Jobs og Ada Lovelace (prøv gratis med dit UNI-Login), men også kickstarter.com er et godt sted at finde kreative hjerner og idéer.

5. Hack et hverdagsproblem

Når du og din klasse fokuserer på løsninger på hverdagens små problemer, så lærer eleverne ikke blot at tænke problemløsende – de beskæftiger sig nemlig også med en modtagergruppe og lærer derved også at sætte mennesket og brugeren i fokus. Hack et hverdagsproblem er navnet på et forløb på Digitalfaget, og alle med et UNI-Login kan prøve det gratis.