Blog

Gender flip

Skriveøvelse ud fra køn

Publiceret Senest opdateret

Creative Writing

Cecilie Rosdahl, født 1975, er uddannet billedkunstner, manuskriptforfatter og lærer med en kandidat i didaktik (dansk). Cecilie er også High Performance Master Coach i præstationsfremmende psykologi, og forfatter til flere romaner og skrivemanualer, herunder målrettet folkeskolen: Forfatterværksted og Creative writing. Bloggen handler om kreative skriveøvelser og overvejelser i forbindelse med at undervise i fiktionsskrivning. Cecilie holder desuden skrivekurser i romanskrivning og creative writing.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne skriveøvelse går ud på at skrive en tekst og derefter omskrive den med gender flip, som er et udtryk, jeg hørte Kronprinsesse Mary tale om i går på INNOTALK, en workshop om ligestilling og kønsbalance i Skuespilhuset.

Instruktion:

Skriv en kort tekst på ½ side ud fra en pige/kvinde eller dreng/mand. Fortælleren skal være en jeg-fortæller.

Du kan fx skrive om oplevelsen af at købe ind i en butik, gøre sig klar til fest eller gå en tur på Strøget, hvis du mangler inspiration.

Skriv derefter teksten igen med gender flip, hvor du bytter om på kønnet.

Tid:

2 x 20 minutter i alt 40 minutter

Eftertanke:

Hvordan ændrer teksten sig?