Sponseret blog: Gratis børnebøger

Sponseret indhold

Sponseret indhold: Læselyst: Skal dine elever møde forfatterne?

Coronanedlukningen var børnebogsforfatterens værste mareridt. Men fra lærerne fik vi gode tips til at være online - dem bruger vi til et livestream event d. 7. februar.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 7. februar går GratisBørnebøger live!

Den 7. februar holder GratisBørnebøger et gratis online-event for 1. - 5. klassetrin. At vi vælger at gå online, skyldes, at dét kan understøtte noget, som vi i Gratis Børnebøger igennem de seneste godt syv år har virket for – nemlig at lade en hel masse børn i Danmark få et gratis, uforpligtende møde med børnelitteraturen. Vi tror, at det giver ekstra læselyst, når børnene på en og samme tid kan læse de samme nye bøger helt uden begrænsninger. Vi synes derfor, at det er helt naturligt, at de får den samme nemme adgang til at møde forfattergruppen. Dét kan vi kun gøre online – og det skal nok blive sjovt!

Coronanedlukning – børnebogsforfatterens værste mareridt

Sponseret blog: Gratis børnebøger

Dette er en blog for Gratisbørnebøger.dk - et læselystprojekt drevet af 7 børnebogsforfattere: Emil Blichfeldt, Benni Bødker, Morten Dürr, Henrik Einspor, Ellen Holmboe, Jan Kjær og Bo Skjoldborg. Hvert år – i februar måned samt hele sommerperioden – giver vi fri adgang til onlinelæsning af 20 nyere børnebøger. For første gang afholder vi d. 7. februar 2022 et gratis online-event under overskriften “mød forfatterne", hvor børn fra 1. - 5. klassetrin kan deltage.

Først måtte vi lige overveje sagen. Fælles for os forfattere bag GratisBørnebøger er nemlig, at vi under coronapandemien er blevet halvtrætte af at holde foredrag online. Vi savner simpelthen at mødes med børnene ude i virkeligheden. Ja, vi lever faktisk af at være tæt på børnene.

Børnebøger er skrevet og redigeret af voksne mennesker. Det paradoks er enhver børnebogsforfatter smerteligt bevidst om. For forstår vi overhovedet nutidens børn godt nok til at skabe den scene fra skolegården, som skal forløse plottet?

Derfor er det så fantastisk vigtigt for os at komme ud at besøge skolerne og høre børnenes reaktioner og deres ofte komplet overrumplende og fantastiske spørgsmål. Og derfor blev coronanedlukningen børnebogsforfatterens værste mareridt.

Vi gør det bare online!

Hurtigt stod det klart, at danske skolelærere er vant til at omstille sig. Massevis af foredrag blev i sagens natur aflyst, men mange lærere stod hurtigt klar med løsningen: Vi gør det bare online! Lærerne delte råd og erfaringer. Og vi andre lærte om fordele og ulemper med Zoom og Teams, og at man skal huske at informere resten af den hjemmeskolende husstand om, at der altså er et yderst vigtigt onlineforedrag under opsejling … så man kunne undgå, at råb i baggrunden som: "Har vi for helvede ikke mere fucking toiletpapir?" blev transmitteret til hele Djursland.

Kort sagt lærte vi at gøre det online. Og nu har vi – med hjælp fra DBK-fondens læselyst-legat – besluttet af gøre det igen. Så lad os ses den 7. februar. 

Læs mere om vores online-event ’Mød forfatterne’ d. 7. februar på hjemmesiden: www.gratisbørnebøger.dk

Bedste hilsner fra GratisBørnebøger: Morten Dürr, Henrik Einspor, Bo Skjoldborg, Benni Bødker og Jan Kjær.

PS. Du kan allerede nu downloade vores plakat for læsekampagnen for februar og hænge op på skolen. Se vedhæftede fil. 

Powered by Labrador CMS