Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Sponseret blog

Lad eleverne tage eventyrene tilbage

I forbindelse med udvikling og åbning af det nye H. C. Andersens Hus i Odense, har vi arbejdet på, at udvikle undervisningsmateriale i Minecraft: Education Edition der kan motivere elever til at genfinde glæden ved Andersen

Publiceret Senest opdateret

Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det giver faktisk ret god mening, for det der netop tiltaler børn og unge ved Minecraft er, at man har mulighed for at skabe sine egne verdener og historier – eller fortolke eksisterende. På samme måde søgte Andersen at udfordre sine læsere og give plads til egenfortolkning gennem “en verden, du tror, du kender”.

Microsoft Education i Danmark og H. C. Andersens Hus har derfor det sidste år arbejdet på at finde frem til, hvordan Minecraft og Andersen på bedst mulig måde kunne bindes sammen. Der er gået meget tid med at tale og forstå Andersens særlige måde at skrive på, forstå teknologiens muligheder og finde den rette Minecraft-kunstner der kunne skabe den rette æstetik.

Dette første forløb er – ligesom det nye museum – inspireret af Tommelise. Elever går i den lille piges fodspor og møder alle de karakterer der påvirkede hendes færd – og som nu har en forudindtaget holdning til menneskebørn. Eleverne skal gennem fire lektioner og verdener i Minecraft: Education Edition, skabe deres eget eventyr, hvor de selv er hovedkarakteren. Eleverne skal i aktiviteter (i og udenfor spillet) reflektere over udviklingen af deres karakter og hvordan de påvirker de øvrige karakterer – alt efter hvilke valg de træffer i spillet.

Vi afholder i december to [ens] webinarer, hvor Katja fra Microsoft og Mette fra H. C. Andersens Hus vil introducere forløbet og verdenerne i Minecraft: Education Edition.

Tilmeld dig den dag der passer dig bedst – og tag gerne en kollega med under armen eller del tilmeldingslinket med dit team.

8. december kl.14.30-16.00: TILMELD HER

14. december kl.14.30-16.00: TILMELD HER

Hvis du ikke har brugt Minecraft: Education Edition i din undervisning før, kan du komme godt igang ved at læse dette blogpost.

Efter webinarerne kan du holde dig opdateret om forløbet på: https://aka.ms/HCAminecraft (da dette blogpost ikke kan opdateres).

Læs mere om det nye H.C. Andersens Hus og deres skoletjeneste her: HCAndersenshus - HCA House

Har du spørgsmål om webinarene, forløbet eller Minecraft: Education Edition, kan du kontakte Katja Borregaard fra Microsoft Education på: kaborregaard@microsoft.com

Powered by Labrador CMS