Blog

Spørg endelig

Når det gælder flygtningebørns vilkår og hverdag i nærområdernes flygtningelejre, kan det være svært at svare fyldestgørende på spørgsmål fra vores elever. Det kan en helt ny undervisningsportal nu hjælpe med.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn – uanset hvor de kommer fra – er nysgerrige af natur, og ofte er deres spørgsmål så direkte, at de kan være svære for os voksne at besvare. Især hvis det drejer sig om situationer, vi selv har vanskeligt ved at forestille os. Nu er der dog helt konkret hjælp at hente med mulighed for at få lige så utilslørede svar tilbage fra selve kilden.

Flygtningebørn.dk

Flygningebørn.dk er et helt nyt site, som i den grad kan give dine elever et indblik i en meget anderledes hverdag for alt for mange af deres jævnaldrende.

DSA - Dansk Som meget Andet end sprog

Siden min tid som lærerstuderende på det allerførste hold med linjefaget Dansk som Andetsprog har jeg været optaget af dette finurlige fag. Ud fra egne erfaringer som tosprogslærer, koordinator og konsulent, kursusholder, materialeudvikler og underviser af flygtninge vil jeg dele mine tanker, oplevelser og ikke mindst undren med dig. For DSA er i den grad så meget andet og mere end bare sprog.

Sitet er en helt ny og spændende undervisningsportal om børn på flugt. Alle klassetrin i folkeskolen kan få glæde af materialet med film, video, apps og features, som kan skabe dialog mellem børn her i Danmark og flygtningebørn ude i flygtningelejre. Som lærer bliver du desuden klædt godt på til emnet og ikke mindst mødet med de af dine elever, som kommer med denne baggrund.

Michael Graversen

En af de ihærdige ildsjæle bag dette initiativ er Michael Graversen, som gennem mange år har dokumenteret stærke og rørende historier fra forskellige flygtningemiljøer. Hans arbejde er både inspirerende, tankevækkende og prisvindende. Senest vandt hans film Dreaming of Denmark her i november ‘1st Prize for Documentary Feature at Chicago International Children's Film Festival’.

Spørgsmål og svar

Lige nu har #flygtningebørn et meget spændende tilbud om, at din klasse kan få filmet deres spørgsmål til børn i en flygtningelejr, som så bliver besvaret – også på video. Kun 10 klasser vælges ud, og vil I være med, skal I tilmelde jer senest 1. januar 2018 via dette link. Mon ikke det vil gøre et stort indtryk og give eleverne et indblik i en verden, som for os lærere kan være vanskelig både selv at forstå og ikke mindst forklare for andre?