Blog

En forsinket julegave til alle engelsklærere

Jeg ved, at jeg nok ikke den eneste engelsklærer, der har stået – nogle gange i allersidste øjeblik – og haft brug for et forslag til en film, noget materiale til et specifikt emne eller bare et godt råd til min undervisning. Kære engelsklærerkollegaer, hermed en opfordring – en slags forsinket julegave, om I vil: Meld jer ind i gruppen ”Engelsklærernes lounge” på Facebook. Gruppen blev min redning i en travl julemåned.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mit forrige indlæg rasede jeg over manglende tid og overskud til at jule med mine klasser i december måned. Indlægget blev et slags symbol på det mest vanvittige efterår i mit lærerliv. Et efterår med travlhed i en grad, jeg ikke tidligere har oplevet, sygemeldinger i mit team og elever, der – helt naturligt – reagerede på især den manglende stabilitet og overskud fra lærernes side.  

Billedlotteri med juleord

I allersidste øjeblik nåede jeg faktisk at jule med både mit engelskhold i 7. og 8. klasse i år, og der var en helt speciel grund til, at det faktisk lykkedes. En engelsklærerkollega fra en skole, jeg slet ikke kendte, skrev i et indlæg i facebookgruppen Engelsklærernes lounge, at hun søgte inspiration til juleri på engelsk. Hun fik hurtigt en masse forslag og deriblandt også et billedlotteri med juleord lige til at printe, klippe og bruge i undervisningen.

Jeg blev vækket

Ja, jeg havde egentlig masser af juleopgaver fra tidligere år, som jeg sagtens kunne have genbrugt, men overskuddet var der ikke, og den ene dag tog bare den anden. Facebookopslaget fik på en eller anden måde vækket mig, rusket op i mig og mindet mig om, at det faktisk var jul, og at både jeg selv og mine elever havde brug for noget sjov, noget hygge, noget andet. Og det fik vi!  

Når enden er god

Når man stresser rundt, og det for det meste bare handler om overlevelse, så ved man ikke altid, hvad man har brug for. Jeg vidste det ikke, men facebookopslaget fra en ukendt engelsklærerkollega var dét, der fik mig tilbage til virkeligheden og huskede mig på, at det faktisk var jul. Selvom efteråret havde været vanvittigt, fik jeg en sjov og hyggelig juleafslutning med mine engelskhold, og det betød alverden. Det er utroligt, hvad et julebilledlotteri kan gøre. Når bare enden er god… Er det ikke sådan, man siger?

Rigtig glædelig jul til jer alle!