Politisk: Liberal Alliance

Blog

Hvorfor skal det være så indviklet?

I dag har Liberal Alliance haft samråd med undervisningsminister Ellen Trane Nørby om de lange skoledage og muligheden for at give kommuner, skoler og børn friheden tilbage.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var - for at sige det helt ærligt - en ørkenvandring i embedsmandssprog, paragraffer og undtagelsesbestemmelser.

Politisk: Liberal Alliance

For mig lyder det sådan: Forligspartierne kan godt se, at kommuner og skoler bruger de få muligheder, der er, for at rulle folkeskolereformen tilbage, fuldt ud. De kan godt se, at den lange varierede skoledag ikke er populær, og de ved godt, at mange timer bliver brugt på at se you-tube videoer og spille LUDO. MEN: De vil ikke tabe ansigt!

Derfor må friheden kun gives tilbage i små stumper efter nøje afstemte skemaer og forordninger - det skulle jo nødigt hedde sig.

Undervejs i samrådet fik Marianne Jelved sagt, at "Man kan ikke komme af med den understøttende undervisning, så længe radikale venstre er med." Ikke et kvæk om, hvorvidt de radikale er glade for skolen og reformen, som den er.

Pernille Rosenkrantz-Theil fra S forklarede, at det ikke var så vigtigt, om de små elever var i SFO eller skole "de er der jo alligevel". Pokkers ærgerligt, at det gamle arbejderparti helt har glemt, at børn godt kan kende forskel på skole og fritid.

Ministeren selv henviste til "Paragraf 16B" samt "72 godkendelser af pædagogiske forsøgsordninger", og så kan vi jo nok forstå i Liberal Alliance, at der ikke også kan blive plads til mere enkelhed og frihed for børn og skoler.

ØV!! Jeg bliver så TRÆT af Christiansborg på sådan en dag. Nå. Vi kæmper videre for at gøre de ikke-faglige timer frivillige for skolerne, så børn og forældre selv kan disponere over den frie tid og så skolerne kan koncentrere sig om faglighed og skole.