Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Sponseret indhold

Sponseret indhold: Skab lige muligheder i undervisningen med indbyggede læringsværktøjer i Microsofts platform

Alle elever fortjener at have lige muligheder i klasseværelset, hvad enten de har svært ved at læse, skrive eller taler et andet sprog. Læringsværktøjerne i Microsofts platform kan hjælpe med til, at støtte alle elever i de programmer de allerede bruger i undervisningen

Publiceret Senest opdateret

Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere af læringsværktøjerne er udviklet i tæt samarbejde med forskere indenfor læring, de er alle gratis og er indbygget i de fleste Office 365-programmer både i online og i skrivebordsversionerne – dette sikrer at de er tilgængelige for alle elever uanset behov og undgår stigmatisering hos de elever der har særlige behov. De findes også i bl.a. Edge, Flipgrid og Minecraft: Education Edition.

Her er en kort beskrivelse af nogle af de forskellige læringsværktøjer:

Oplæser/Forenklet læser kan hjælpe med at læse højt. Den forenklede læser giver også mulighed for bl.a. billedordbog, ordklasseinddeling, oversættelse og linjefokus.

Dikter giver mulighed for tale til tekst, og er den teknologi der danner basis for bl.a. live tekstning/undertekster. Funktionen kan også bruges til transskribering.

Tekstforslag kan slås til i Windows og foreslår ord mens man skriver.

Oversæt kan være et stærkt hjælpemiddel ikke bare til sprogfag men også i samarbejdet med elever og forældre der ikke taler dansk.

Matematikværktøjer i OneNote hjælper eleverne med at træne forskellige matematikområder, få det forklaret (og evt. læst højt) og til sidst få genereret en øvelsesquiz (gennem Forms) direkte i deres OneNote.

Reading Progress er nyeste skud på stammen og ruller i første omgang ud på engelsk. Værktøjet ligger i opgavemodulet i Teams og gør det muligt at følge elevernes læseudvikling. Se mere i videoen herunder:

Se meget mere om læringsværktøjerne i vores aktivitetskort og de dertilhørende instruktionsvideoer. Vi har også vedhæftet en PDF med oversigt og gode links nederst i dette blogpost.

Vi afholdt før sommerferien flere webinarer om læringsværktøjerne og har planer om at afholde flere når det nye skoleår er startet - hold derfor øje med vores eventkalender på: aka.ms/edudkevents

Tøv ikke med at kontakte os på uddannelse@microsoft.com hvis du har spørgsmål.