Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Sponseret indhold

Sponseret indhold: Skab en strømlinet platformsstrategi med Teams for Education

Undervisere har mange platforme at navigere i i løbet af en arbejdsdag og det kan derfor være meningsfuldt at skabe en platformsstrategi, der kan nedsætte kompleksiteten. Læs her hvordan Microsoft Teams kan samle undervisning, samarbejde og sikre filer ét og samme sted.

Publiceret Senest opdateret

Sponseret blog: Microsoft Uddannelse

Der er sket meget i Teams for Education de seneste år. I denne artikel vil vi have fokus på samarbejdet med elever, samarbejdet med kollegaerne og arbejdet med sikre filer.

Vi ved, at der er mange programmer og platforme i spil i løbet af en skoledag - både for lærere og elever. Med Microsoft Teams for Education kan du få det fulde overblik over alle dine relevante platforme – simpelt og sikkert. Samtidig kan du spare tid og skabe et inkluderende læringsrum for alle elever, uanset hvor de er. Microsoft Teams kan samle alle videomøder, filer, hjemmesider (som fagportaler, læringsplatforme og Aula), elevopgaver, chats, indsigt i elevernes deltagelse og meget mere - og kan tilgås lige på det device du har lyst til. Det nedsætter kompleksiteten i din skolehverdag.

Sikre filer betegner vi filer, hvor der er data om børn. Den slags filer kan leve sikkert i Teams via det vi kalder “følsomhedsmærkater” (sensitivity labels) og kryptering. Mærkaterne kan sættes på enkelte filer via fx Word, hele Teams eller SharePoint sites. Funktionen kommer med en Microsoft 365 A3 licens, som mange af kommuner allerede har købt. Vi hjælper jer gerne videre med det!

Samarbejdet med elever om opgaver kan fint foregå i Teams for Education. Opgavemodulet findes i alle klasseteams og det kan kombineres med klassens filer og lærerens klassematerieler. Alle filer er altid opdateret og med adgang for de rette elever, grupper og lærere.

Som underviser har du med Teams for Education mulighed for at samle alle platforme ét sted (fx Aula, læringsplatformen, fagportalerne og links/apps som er relevante for undervisningen.) Det er platformen som kan samle dit arbejde, din dialog og din faglige udvikling ét sted. Via sikre Teams kan du have den relevante dialog om elever, klassens trivsel, forberedelse af skole/hjem samtaler og forældremøder samt udvikling af undervisning med dine kollegaer. Følsomhedsmærkaterne hjælper, sammen med krypteringen, med at styre adgangen til filer, hvem filerne kan deles med, hvor de kan åbnes fra og hvad man kan gøre med filerne.

Sådan kan Microsoft Teams for Education understøtte undervisning og samarbejde

1. Virtuelt klasserum: Skab synkron og asynkron undervisning ved hjælp af videomøder i Teams. Med de mange muligheder for mødeindstillinger, får du fuld kontrol over dit virtuelle klasserum, og kan indrette kanaler til arbejdsstationer, hvor elever kan samarbejde og samskabe.

2. I opgavemodulet kan du nemt tildele afleveringsopgaver og andet dag til dag arbejde med vedhæftede ressourcer som f.eks. dokumenter (skrivebeskyttede og redigerbare kopier), links til andre portaler og makecode.com projekter samt give eleverne mulighed for selv at vedhæfte relevante filtyper - f.eks. videoer, billeder eller 3D-filer.

3. I Teams kan du nemt tilføje andre programmer, apps og løsninger som du bruger i løbet af en undervisningsdag, så de er nemt tilgængelige for dig og dine elever. F.eks. de øvrige Microsoft Office-programmer, Google-løsninger, tredjeparts apps eller hjemmesider.

4. Saml noter, tavler og materialer ét sted med fuld kontrol over hvorvidt dine elever skal kunne redigere/medskabe eller blot kunne se det.

5. Med indbyggede læringsværktøjer som f.eks. oplæsning, oversættelse, diktering og matematikværktøjer kan du med Teams og de øvrige Microsoft programmer skabe virtuelt eller hybridt læringsrum, der er inkluderende og lettilgængeligt for alle. Med læsefremskridt i Teams kan man understøtte elevernes læseudvikling både i dansk og andre sprogfag.

6. Med Insights har du fuldt overblik over elevernes aktivitet og engagement i undervisningen - uanset om Teams tilgås i klassen eller hjemmefra. Med reflect kan du let tage temperaturen på elevernes faglige og sociale trivsel.

7. Samarbejd om sikre filer med skabeloner – fleksibelt og sikkert skaber Teams for Education et fundament til at dele og redigere sammen med andre.

Interaktive Teams demoer til undervisere og elever/forældre: aka.ms/edu-interactive-demos

Hvis I har brug for sparring omkring platformsstrategi, kan det danske Microsoft Education team kontaktes på: uddannelse@microsoft.com

Hold øje med vores eventkalender: Aka.ms/edudkevents