Blog

Farvel mormor

Påskeblomst hvad vil du her?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvert år når Påskeliljen blomstrer, sender jeg en varm tanke til den første børnebog, jeg skrev. En børnebog om døden. "Farvel mormor" er en fotografisk børnebog, der i et letforståeligt sprog fortæller om Lea, der mister sin elskede mormor.

Psykologen på Bryggen

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i '94 og specialist i klinisk psykologi og sundhedspsykologi. Jeg er ansat på en Børne-Ungeafdeling og har egen praksis. Min væsentligste opgave er at inddrage mig selv kreativt og minimere den professionelle attitude. Dog uden at tabe min professionelle rolle af syne. De mennesker, der søger hjælp, mangler retning. De svæver i ingenting. Så min opgave bliver at give tingene retning igen og understøtte den handlekraft, der skabes gennem samtalen. At være medmenneske. At være til stede og nærværende og give samtalepartneren håb. Jeg blogger i min fritid om det moderne familieliv www.jeanneomfamilieliv.dk. Nu også her på Folkeskolen, hvor fokus vil være børn og unge. Jeg ser frem til komme i dialog med dig.

Bogen henvender sig til førskolebarnet og børnene i de mindste klasser. Vi følger Lea fra hun får at vide, at mormor er alvorligt syg, til mormor dør.

Bogen giver mulighed for dialog omkring et meget svært emne. Bogens foto gør det let for børn at identificere sig med Lea.

Bogen kan lånes på biblioteket og læses højt for skolebørnene i de mindste klasser. Eller forældre med børn, der står overfor at skulle miste, kan opfordres til at låne bogen.

Leas mormor får en kristen begravelse, og påskeliljen er et kristens symbol på opstandelse, men bogen kan læses af alle med døden inde på livet.