Charlotte Papsø

Charlotte Papsø

Blog

Hvem er jeg ...egentlig

Langt fra filosofiens dybe spørgsmål ligger der en lærer og lurer med en del forskellige personligheder, som kommer frem når lejlighederne byder sig. I vil møde "Diktat Ditte" , Gunvor med den store erfaring i Haiku digte og bare digte generelt. "Movie Mona" laver film på den diva agtige måde. "Vikar Vita" har en holdning til alt og ynder absolut ikke at skjule den og ikke mindst vil I møde Charlotte som er lærer i 5Y på Bakkegårdsskolen i Trige - en landsby nord for Aarhus.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

  Jeg er en af den slags lærere der har svært ved stillesiddende aktiviteter og som helst lod eleverne eksperimentere med alt det de ikke kan lege sig frem til. Det går ikke altid, men metodefriheden har været nøgleordet i mine mange år som lærer. Jeg har været ansat på Bakkegårdsskolen i Trige , nord for Aarhus i noget der ligner 21 år og har haft mange ting jeg brændte for . Gyser events til Halloween - læseklub på biblioteket , teater forestillinger , film nætter hvro der blev produceret film i 12 timer non stop ( før reformen naturligvis) . Revyer, og ikke mindst en voldsom begejstring for emnet "Americas Dark side " i engelsk undervisningen så jeg kunne komme til at tale om seriemordere eller andre dystre ting. 

Jeg har været klasselærer for få ( har haft klasser fra 1-9) , men engelsklærer for mange og har de seneste år også undervist i "Masterchef" som valghold. 

I indeværende skoleår er jeg frikøbt til at være en del af Aarhus kommunes praksisnære kompetenceudviklings team, "De 32", som tager ud på skoler og bl.a underviser i Digital Dannelse, G-Suite og andre IT relaterede ting . 

Derudover er jeg pædagogisk IT vejleder , hvilket vel i dette skoleår betyder AULA igangsætter? .. Jeg har timer på PLC, som i Trige er et kombibibliotek - der også har offentligt, selvbetjent åbent fra 7-22 alle hverdage ( minus fredag).

Jeg bruger meget spil i undervisningen og er med min klasse med i et forskningsprojekt omkring "Gamebased learning"- allle disse ting er omdrejningspunktet for min blog + selvfølgelig det der er "her og nu" oplevelserne ,som jeg ikke vil være foruden.

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.

Powered by Labrador CMS