Charlotte Papsø

Charlotte Papsø

Blog

Man låner en forladt bondegård....

Dernæst finder man på en historie om en lille pige i hvid kjole med filtret hår der går barfodet rundt i de tomme staldbygninger, man tilføjer senere i en bisætning at man sidst så pigen på et meget gammelt, gulnet klassebillede på en anden skole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er i forvejen en udfordring at skulle huske alle de afspritningsregler, håndhygiejne og afstand - så hvordan får man det kreative element ind i den, i forvejen, anderledes hverdag. 

Man laver en filmfestival ( på mellemtrinnet), hvor filmene skal ses og bedømmes på afstand og hvro den røde løber rulles ud flere forskellige steder og elevboblerne bliver film-crews. Der opfordres til udendørs optagelser i det forladte hus og brug af horror masker og falske gips hænder med påsatte kunstige negle.

4 klasse har lavet statuetter til de (indtil videre) 16 kategorier der skal bedømmes fx. "Bedste stunt", "Bedste replik" , " Bedste makeup"

Som optakt til de mørke blæsende oktoberdage , hvor optagelserne finder sted, arbejdes der med gys og stemningsdigte, der læses og lyttes til uhyggelige historier og brainstormes på kameravinkler og uhyggelige rekvisitter der kan skaffes til filmene. Hele mellemtrinnet får et "Sår- make -up kursus" og lærer at lave små effektfulde skrammer der kan bruges i filmene. Det er billedkunst på et lidt andet plan end ellers, men der skabes noget og der arbejdes med skygger og dybde på en synlig måde. 

Måske følger der en fortsættelse når de første film er klippet sammen...

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.

Powered by Labrador CMS