Folkeskolens naturfagsrådgiver

Blog

Jeg bliver målløs, frustreret og vred

Regeringens stresspanel har anbefalet at lukke Forældreintra. Undskyld hvad? Vores mulighed for at kommunikere med forældre om deres børns skolegang – skal det lukkes?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I disse dage er debatten i koge om Forældreintra. Dette medie stresser forældre. Vi skal lige slå fast, at Forældreintra er lærerens måde at kommunikere med forældre på. (Medmindre man ringer eller holder møder). Et site med oplysninger om sit barns skolegang -skemaer, telefonnumre, ugeplaner, lektier, kontaktbøger, mails, elevplaner osv. Og dette skal lukkes !!!

Something is rotten in the state of Denmark

Folkeskolens naturfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Mette Mellerup er Folkeskolens naturfagsrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: mettemellerup74@gmail.com

Hvis man som regeringens stresspanel i ramme alvor kan forslå at lukke for denne mulighed mellem skole og hjem, så er det tid til at læse folkeskolens formålsparagraf.

§ 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder…

§ 2 Stk. 3. Elever og forældre samarbejder med skolen om at leve op til folkeskolens formål.

Vi skal samarbejde – uden kommunikation? Eller via den gamle håndskrevne kontaktbog …

Hvis nu denne stressede forældregeneration begynde med at slette deres apps til sociale medier, glemte deres selvoptagethed og brugte denne tid og energi på deres børns skolegang – så ville stressniveauet nok falde.

Erfaringen taler

På vores matrikel skal vi – som forældre forholde os til Forældreintra, Daycare, VIGGO (efterskolernes Forældreintra) og gymnasiets Lectio. Der er en del at holde styr på, men det er jo en del af gamet med børn og unge mennesker.

”Meddelsesforurening”

Lad os i stedet for bruge denne debat til at diskutere, hvad Forældreintra skal bruges til. Der er ingen tvivl om, at der kommer beskeder ud – som nogle forældre finder uvedkommende.

De enkelte skoler, skolebestyrelser, klasser må have Forældreintra på deres dagsordner. Som alt andet skal dette medie bruges konstruktivt, og ”meddelsesforurening” skal undgås.

Kære Stresspanel

I skal slå op i cirkulæret for ”sund fornuft”. Selvfølgelig kan vi ikke lukke hverken Forældreintra eller Aula. Vi kan derimod få en frugtbar dialog om, hvordan vi bedst muligt kommunikere mellem skole og hjem.

Venlig hilsen

Mette Mellerup

Mor til 3 og folkeskolelærer = stor forbruger af Forældreintra.