Charlotte Papsø

Charlotte Papsø

Blog

London Tur/retur på 45 minutter.

Man kan med pap VR briller og sin telefon let rejse verden rundt, havne i et forladt spøgelseshus, køre i en vild rutchebane eller stå på havets bund omgivet af glubske hvidhajer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 Vi er ved at nærme os afslutningen på et forløb i engelsk på 8. Årgang omkring "Bad Britain". Et forløb der har budt på oplæg om Brexit, Yorkshire Ripper, Jack The Ripper, Hooligans, Skinheads , terror og James Bulger sagen.  Da skolen ikke ligefrem har budget til at sende eleverne på lejrtur til London , er det noget nemmere at hive kassen med pap VR briller frem , elevernes egne telefoner og headset og så finde nogle egnede links på You tube. Man søger på "VR 360" og det vrimler med videoer af den ene og den anden slags .  Jeg valgte nogle guidede ture rundt til de forskellige sights i byen . Det sproglige udbytte er at de skal prøve at beskrive de ting de ser på engelsk . ( Det kan klart anbefales i alle sprogfag ). Når de har været de bundne opgaver igennem , kan de nogengange nå en VR roulette som i al sin enkelhed består i: 1 elev vælger video - 1 elev ser video og beskriver hvad der ses - 1 elev gætter sted eller genre. Herefter byttes roller. ( Der bliver sjovt nok valgt en Horror video i 87% af alle tilfælde).  Pap VR briller er ret billige at anskaffe og første gang jeg prøvede dem var det et lånt sæt fra VIA, med indbyggede høretelefoner som man bare sætter til egen telefon . Det med lyden, skal man ikke underkende vigtigheden af. 

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.

Powered by Labrador CMS