Blog

Alt er jo stadig helt normalt

Jeg føler, jeg lever i en parallelverden. Den ene verden er fyldt med konflikt, forhandlinger, sammenbrud og udsættelser, mens den anden verden er helt normal. Den anden verden indeholder mit arbejde, mit lærerliv og mine elever. Samt alt det vi plejer at lave.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

New York City er i fokus i engelskundervisningen i 7. klasse (Foto: flickr.com/ Yoann JEZEQUEL)

9. klasse

I engelsk i 9. klasse er eleverne godt i gang med at lave deres disposition til den mundtlige prøve. Alle har valgt et emne, og de er i gang med at finde kilder og sætte sig grundigt ind i, hvor meget man reelt kan nå at sige på fem minutter. Det er både lang til og så faktisk slet ikke, vil de hurtigt finde ud af. Alt er således helt normalt.

8.klasse

I engelsk i 8. klasse arbejder vi med emnet Teenage Life. Vi læser tekster om unge i England og USA og sammenligner med, hvordan det er at være ung i Danmark. Vi skal slutte emnet af med at se og arbejde med filmen ”Bend It Like Beckham”, som jeg efterhånden har brugt en del gange. Jeg synes stadig, den film holder, og jeg glæder mig til at gense den med mine elever i 8.B. Alt er således helt normalt.

7. klasse

I 7. klasse er vi dybt optaget af The Big Apple. The City that never sleeps. NYC. Vi har lyttet til sangen med Jay Z og Alicia Keys – New York (Empire State of Mind), samt mindmappet om de mange seværdigheder, man kan opleve i byen. Senere skal vi læse om byens historie og blive klogere på, hvorfor den kaldes The Big Apple, og hvorfor taxaerne er gule. Alt er således helt normalt.

Alt er stadig helt normalt – heldigvis

Jeg går på arbejde hver dag og underviser mine elever, som om intet var hændt. Og det er også sådan, det skal være. Selvfølgelig taler vi om den evt. forestående konflikt ind imellem, men nogle gange er det altså også rart at glemme den for en stund og bare nyde alt det, der heldigvis stadig er helt normalt.