Tanker om ønsker og behov

Blog

Spørg nu eleverne!

Skolerne åbner ikke på denne side af sommerferien, og mange mener, at vi udsætter eleverne for et eksperiment. Men hvad siger børnene selv?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle, der kender et barn i skolealderen, ved, at tiden i corona bæstets skygge har været vanskelig for børn. De savner deres kammerater, savner struktur, savner hjælp til opgaver, savner skolen. Men vi bygger alle sammen vores viden på samtaler med enkelte børn, og vi mangler det store samlede grundlag at arbejde videre på. Vi mangler at spørge børnene selv.

Tanker om ønsker og behov

Anne Mette Friis er National Chef i UNICEF Danmark. Hun er uddannet lærer og har speciale i pædagogik. Hun har arbejdet i UNICEF Danmark i en lang årrække og har etableret UNICEF Rettighedsskoler som et stærkt brand med solide værdier, der udspringer af FNs Børnekonvention. Anne Mette blogger om rettigheder, trivsel, børnesyn, konventioner, inddragelse og meget mere. Hun leverer debatindlæg til nyhedsmedier og er skribent på netmagasinet POV. Anne Mette har udgivet en lang række undervisningsmaterialer, som findes på UNICEF Danmarks hjemmeside.

I UNICEF går vi ind for børneinddragelse. Vi vil gerne lytte til børnene og vi gør det i mange fora. Vi har lavet podcasts om det at føle sig udsat i skolen på baggrund af børnenes egne input, vi arbejder med børn i advisory boards, holder topmøder, faciliterer udarbejdelse af børneresolutioner og meget mere under artikel 12 og 13 i FNs Børnekonvention.

Derfor spørger vi nu børnene i en landsdækende undersøgelse, hvad deres tanker har været, mens de har arbejdet isoleret hjemmefra. Hvordan har de klaret at følge med i undervisningen, i nyhederne og i deres kammeraters liv. Hvordan har de det egentlig, og har de nogle gode råd til os voksne, som kan ruste os bedre til den kommende tid og fortsatte nedlukning.

Undersøgelsen kan tilgås her https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=sn7n5nfe

 Den er aktiv til den 7. maj, og den er allerede besvaret af flere end 1200 elever. Vi håber, at du vil dele med din klasse, dine kollegaer, dine egne børn, med alle. Så bliver vi som voksne klogere på børnenes tanker.