Pædagogik på kanten

Blog

Så er Esbjerg akademiet i fuld gang

Esbjerg kommunes Drengeakademi er nu i fuld gang. Det afvikles med 32 drenge I læringsproblemer fra folkeskoler i Esbjerg over 2 uger her i foråret 2017 (uge 11-12). Fokus er bl.a. på "digital dannelse"

Publiceret Senest opdateret

Pædagogik på Kanten

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Esbjerg kommunes turboforløb med eget "drengeakademi" er nu i fuld gang. Det afvikles her i foråret 2017 over 2 uger med 32 drenge fra 7. kl. fordelt i hverdagen på forskellige af Esbjergs folkeskoler. Drengene har en række læringsproblemer, som man på forskellig vis tager fat i under campforløbet, der rent fysisk finder sted på en kommunal lejrskolefacilitet. Her er drengene indlogerede sammen med en gruppe folkeskolelærere fra kommunen, der her og nu arbejder med intensiv læring, bl.a. med brug af digitale læremidler, som både lærere og elever allerede kender fra hverdagen på hjemskolen. Lærerne har medbragt elvernes bærbare skole-pc'er i kasser hjemmefra. Der arbejdes i den forbindelse med en række bevidste tiltag på området "digital dannelse". Fx udleveres og indsamles nævnte pc'er kun, når der er en bevidst didaktisk plan med det, og alle drengenes personlige smartphones mv. er samlet ind og udleveres kun til en times privat brug om aftenen. Fysisk aktivitet i pauser i løbet af dagen og før og efter skolegangen, morgen og aften, såvel som sund kost og en optagethed af samarbejde og sociale kompentencer er andre væsentlige indslag. Som noget nyt på "turboområdet" er der her på Esbjergakademiet også tale om en høj grad af sammenhæng mellem "det intensive forløb" og "dagligdagen i folkeskolen". Det kan gøres fordi flere af lærerne både har elverne på "hjemskolen" og her på "turbocampen". Derfor kan disse lærere skabe kontinuitet og sammenhæng mellem "før", "under" og "efter" turboforløbet. Esbjerg kommune har også gang i andre initiativer til målgruppen, fx et "hands-on" forløb, der danner bro mellem folkeskolens overbygning og erhvervsuddannelserne. Både Esbjergs borgmester og Danmarks statsminister deltog i åbingen af "Esbjergakademiet" i går !

Bedte hilsner fra Frans på Esbjerg kommunes Drengeakademit

Link til Esbjergakademiets Facebook side