Blog

Materialer til engelskforløb om The USA (del 1)

Corona, stigende smittetal og skærpede restriktioner. Det fylder, og det tager fokus og tid fra kerneopgaven. Forberedelsestiden forsvinder mellem fingrene på os, og det både stresser og frustrerer. Derfor rækker jeg nu en hjælpende hånd ud til alle mine engelsklærerkollegaer i det danske land: Materialer til et forløb om USA - tag, hvad du kan bruge. You’re welcome!

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flickr.com/Mike Mozart

For et par måneder siden søgte en engelsklærerkollega i facebookgruppen Engelsklærernes Lounge nogle idéer til et forløb om Music i udskolingen. Jeg havde en masse liggende til netop dette emne, og jeg sendte derfor hele baduljen til læreren. Tråden gik efterfølgende amok! Rigtig mange andre lærere var nemlig også interesserede i mine materialer, og jeg endte med at sende det til over hundrede lærere rundt omkring i Danmark. Selvom det var et kæmpe arbejde, så gjorde det mig også glad og stolt, at jeg kunne hjælpe. Det fik mig til at huske på, at jeg skal dele nogle flere undervisningsforløb, -materialer og -idéer med jer alle herinde på bloggen.

Undervisningsforløb om USA

USA er et emne, som jeg ofte vender tilbage til i min undervisning. Jeg følger sjældent ét undervisningsmateriale eller én portal slavisk, men sammensætter et forløb med udgangspunkt i de elever, jeg underviser; deres ønsker, behov, niveau - samt mit eget humør og tidens ’trend’. Ofte bruger jeg en basistekstsamling, som jeg så supplerer med alt muligt andet. I flere USA-forløb har jeg benyttet mig af kapitlet The USA fra Crossroads 9, som jeg af gode grunde ikke kan dele med jer her, men jeg tænker, at I selv kan finde andre tekster alt efter, hvad I har adgang til på jeres skole.   

Materialer til fri afbenyttelse

Derudover har jeg produceret noget selv, som jeg her vil dele med jer. Materialerne er lavet til udskolingen, men kan sikkert også bruges på mellemtrinnet (måske med enkelte justeringer).

  • Før- og eftertest med 46 blandede spørgsmål
  • Quiz og byt (24 spørgsmål og svar) til udprint og udklip
  • Find someone who…
  • Jeopardy (fem emner, i alt 25 spørgsmål)
  • Opgaver til filmen ”Forrest Gump”

Jeg kan kun dele fem filer i hvert indlæg, men de resterende kan hentes her:

  • Spørgsmål til teksten fra Blue Cat for ottende om Forrest Gump
  • Opgave om public holidays
  • Opgave om Famous Americans (plakat med billeder) + svar

Rigtig god fornøjelse med materialerne - og skriv endelig, hvis I har spørgsmål til noget af det 😊