Politisk: Radikale

Blog

Din uddannelseskonto: Uddannelse hele livet

uddannelseskonto

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Uddannelse er noget, man tager som ung. Og bagefter arbejder man. Eller hvad? Jeg tror ikke på den idé.

Politisk: Radikale

Nogle job bliver helt anderledes i fremtiden. Nogle forsvinder helt. Og nye kommer til. Det betyder, at vi ikke bare kan lære børn alt det, de har brug for at vide resten af deres liv. 

Radikale Venstre foreslår derfor en løsning, som vi kalder ”Din Uddannelseskonto”. Uddannelseskontoen betyder, at 2,25 % af ens løn spares op til efteruddannelse. Det konkrete uddannelsestilbud finder man sammen med sin arbejdsgiver. Man vælger selv.

Alle børn fortjener muligheden for at forme deres egen fremtid. Vi skal kunne følge med, når verden forandrer sig. Vi skal lære nyt hele livet.

Og vi skal dyrke nysgerrigheden og lysten til at lære nyt i skolen. For det er evnen til at lære nyt, som giver børn frihed i fremtiden.

Man kan kigge på fremtiden med frygt. Mange danskere har før mistet deres job. Flere kommer til det. Det vigtige er, at vi giver enhver chancen for at flytte sig. Det kan uddannelseskontoen.

Powered by Labrador CMS