Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Blog

Så laver vi lige lidt om på det. Igen og igen og…

I sidste uge faldt en ny aftale om folkeskolen på plads. Umiddelbart ser det ikke ud til, at der er der sket de store forandringer.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fra 0-3 klassen skal eleverne gå lidt mindre i skolen. Børnene skal have deres legetid i SFO tilbage. Det kan vi kun glæde os over alle sammen.

Det er blevet lidt nemmere at lave understøttende undervisning om til to- lærer-ordninger, så der er mulighed for at resten af eleverne kan gå lidt før hjem.

Folkeskolens madkundskabsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Christian Bunk Svane er Folkeskolens madkundskabsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: domesticscience@yahoo.com

Mere faglighed

Der skal mere faglighed ind i undervisningen. Eleverne skal have lidt mere tysk i 5. klasse, billedkunst i 6. og historie i 9. Jeg har snakket med et par sproglærere, og hvis de kunne bestemme, skulle der meget mere sprogundervisning på 9.årgang. Da tyskundervisningen blev indført i 5. klasse, blev timerne hentet fra 9. klasserne, som derved bare fik lidt mindre tysk undervisning. Hos os har 9. klasserne 1½ time engelsk om ugen, som sproglærerne mener er alt for lidt. Historie har eleverne i forvejen, så det lugter langt væk af et DF-fingeraftryk, når man vil indføre mere historie i 9. klasse. Ligesom den ekstra kristendomstime, som for år siden blev indført i 2. klasse, men som måske var bedre at konvertere om til naturfag.

Nye sparerunder

Men de justeringer, der er kommet i denne omgang, handler kun om eleverne. I Ikast-Brande kommune er der endnu engang sparerunde og alle lærerne får hævet deres gennemsnitlige undervisningstid fra 750 til 770 timer næste år. Så vi kommer endnu engang til at løbe lidt stærkere, eller forberede os lidt mindre, eller finde de lette løsninger med mere computer baseret numse-til – bænk undervisning.

Endnu en opsigelse

Lærer og tillidsrepræsentant Birgitte Nørgaard fra Nørre Snede skole sagde sin stilling op i samme uge. Med sin opsigelse sendte hun et brev med overskriften:” Jeg slår i bordet, så det kan høres de rigtige steder”. Birgitte Nørgaard siger ikke farvel til folkeskolen, men har fundet arbejde i en anden kommune. https://vafo.dk/ikastbrande/Skolelaerer-Jeg-slaar-i-bordet-saa-det-kan-hoeres-de-rigtige-steder/artikel/590386?fbclid=IwAR3Bg0LesGmYKitzrAAMzx0hGNzmtkhfmWgwyg-mlxDJyOVVwzNu5-CFpiE