Charlotte Papsø

Charlotte Papsø

Blog

Bakwarts - skolen for magi og mærkelig undervisning er åben

...På ubestemt tid har vi tema på 5 årgang om Harry Potter og vi er gået all in. Det startede egentlig med at jeg lige ville lave en hjemmeside for at samle opgaverne langt væk fra de portaler der ikke just makkede ret under de glade "Meet" dage og nu er 4 lærere på 5 årgang iført kapper, tryllestave (og parykker ) og uddeler point til kollegierne Slytherclaw, Gryffinpuff, Hufflerin og Rawendor for god afstand og eminent afspritning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en tid hvor det handler om nødundervisning og ekstra tilsyn, få elever i klasserne og afstand , er det lykkedes at skabe et univers og en anderledes skoledag som sagtens kan passes ind med Coronaforskrifter og udeundervisning.

Det føles som en lang projektuge hvor der pludselig er tid til fordybelse - tid til at gøre sig umage og tid til den enkelte elev ( når der pludselig kun er 11 elever og de sidder spredt så de ikke kan poke hinanden med glimmerbesatte spisepinde og starte dagen med at kaste en Protego totalis henover sit bord så man beskytter det mod bakterier ...håndsprit gør resten).

Der har været tid til at lave sin egen kost og dermed endnu en mulighed for at skabe afstand ( det er lidt sværere at støde ind i nogen når man har en kost mellem benene). Der har været et forarbejde med ansøgninger, beskrivelser af den værste dag nogensinde, kæledyrsfremvisninger , tryllestavsfremstilling, ugleproduktion og en tur gennem navnegeneratoren så man også har fået sit helt eget og meget Harry Potteragtige navn.

Eleverne skulle for at nå frem til Bakwarts finde perron 9 3/4 og filme sig selv gå gennem muren, derefter kunne de bruge deres guld på en multismagsbønne i "Auntie Astorias togkiosk" hvor billetterne også blev stemplet.

Kapperne lå færdigsyede i Håndarbejde, så de lå klar til fordelingshatte-ceremonien som fik fordelt eleverne (ud fra de legegrupper der var etableret). Det er uvist hvor længe det første skoleår på Bakwarts varer , men opgaven til de afsluttende O.W.L prøver er lavet og skemaet for næste uge hedder mandag : Eliksirer, Tirsdag: Bakwarts historie ( fx lokale spøgelser eller våbenskjolde produktion) onsdag: natur ( Botanik eller væsner) torsdag: besværgelser og battles og fredag : Quidditch træning. 

Så længe eleverne er med er jeg klar til denne form for skole for selvom magien er mest tilstede i fantasien så er dette en unik mulighed for at alle kan finde deres plads og byde ind med det de mestrer ( ....og så er der jo lige det med den frygtelige store bunke konfrontationstimer- men den tager vi i et excelark)

Charlotte Papsø

Spil dig til glade og motiverede elever. Jeg bruger spil i undervisningen, når muligheden byder sig, og hvis leg og drama kan tilføjes, er det bare et plus for indlæringen. Fra august 2020 er jeg friskolelærer på Frijsendal friskole.

Powered by Labrador CMS