Blog

All I want for Christmas

”I don’t want a lot for Christmas. There is just one thing I need.” De fleste af jer kan sikkert genkende introen til Mariah Careys julehit, som spilles konstant i radioen i denne tid. Som lærer ønsker jeg mig heller ikke mange ting til jul, men jeg har dog et beskedent ønske: Mere tid.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: frankieleon/flickr.com

Vi befinder os et sted på Sjælland på en helt almindelig folkeskole. Kalenderen siger december, og det burde betyde masser af julehygge i engelskundervisningen. Jeg har da også en hel mappe i mit OneDrive udelukkende med juleopgaver og idéer til undervisningen i engelsk i den søde juletid. I år er jeg bare slet ikke nået så langt endnu. Det gik pludselig op for mig i ugens løb, at jeg helt havde glemt, at det var december, og selvom årsplanen i både 7. og 8. klasse foreskriver ”Christmas”, så er jeg mentalt slet ikke dér. Det er første gang i mine ni år som uddannet lærer, at jeg ikke har julet med mine elever i december. Det synes jeg er skræmmende!

Jeg er håbløst bagud

Jeg skriver ikke dette for at brokke mig eller for at få medlidenhed. Indlægget her er nok nærmere en slags ønskeseddel. Jeg er simpelthen nødt til at reagere på, at jeg for første gang i mit lærerliv ikke engang har haft tid til at jule med mine engelskhold. I stedet har jeg rendt panisk rundt og forsøgt at slukke ildebrande. Jeg har jævnligt haft tilsyn med en ekstra klasse, fordi vikarbudgettet er overskredet. 8. klasses stile ligger og glor på mit skrivebord på tredje uge. Den lille stribe bord mellem skærmen og tastaturet er plastret til med post-its i neonfarver, og alle minder de mig om det, som jeg allerede godt ved: Jeg er håbløst bagud!

Jeg håber på et julemirakel

Det hjælper nok ikke at sende mit ønske til julemanden. Jeg tænker heller ikke, det har den store effekt at lege nissepige ude i sneen ligesom Mariah Carey i musikvideoen til ”All I want for Christmas”. Måske skulle jeg sende mit ønske til Christiansborg og håbe på et julemirakel?

Kære politikere. All I want for Christimas is… MORE TIME.  

All I want for Christmas