Blog

Julekompendiet - den nemme løsning

Kender I det med at have ambitioner om at gøre det anderledes dette år? Sådan har jeg det hvert år. Når jeg laver årsplan har jeg altid en masse idéer om forløb og aktiviteter, som mine engelskhold skal lave. Men når tidspunktet så nærmer sig, og jeg skal planlægge i detaljer, er jeg nødt til at skrue gevaldigt ned for ambitionerne. For tiden er rendt fra mig. Igen.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flickr.com/Karen Borter

I morgen er det 1. december. Og ligesom alle de andre år har jeg haft ambitioner om, at jeg i år ville lave et spændende, sjovt og lærerigt juleforløb med mine engelskhold. Men igen i år er det kommet bag på mig, at december allerede er her. Mit efterår har været fyldt op af uddannelsesparathedsvurderinger, standpunktskarakterer, skole-hjem-samtaler og planlægning af innovationsforløb. For ikke at tale om de dertil hørende møder. Alle er aktiviteter, som jeg som lærer ikke har kunnet udskyde eller lave ’halvt’. Det betyder - som så mange gange før - at det eneste sted, hvor jeg har kunnet hente lidt tid, er i min i forvejen sparsomme forberedelse.

Jeg skruer igen ned for juleambitionerne

Helt konkret betyder det, at mine juleambitioner igen i år måtte skrues ned. Jeg gik derfor i gemmerne. Fandt mappen ’skolearkiv’ i mit OneDrive, klikkede på ’engelsk 6.-9. klasse’ og derefter mappen ’Christmas’. Udskrev en mængde opgaver, som jeg tidligere har brugt, lavede en forside med mål for forløbet og udskrev og kopierede siderne til min 7. klasse. Julekompendium. Done!

Vi må hjælpe hinanden

Da jeg stod og kopierede de velkendte opgaver, så en kollega mig over skulderen. ”Må jeg tage en kopi?” Hun kiggede håbefuldt på mig. Jeg kunne se, at hun var i præcis samme situation som mig. Hun havde også haft ambitioner om noget andet, noget mere, men var blevet taget af tiden. ”Selvfølgelig”, skyndte jeg mig at sige. For vi var i samme båd. Og vi hjælper hinanden. Sådan skal det være.

Værsgo - et julekompendium til dig

Derfor deler jeg nu det omtalte kompendium med jer. For jeg forestiller mig, at der er flere af jer, der er i samme situation. Opgaverne har nogle år på bagen, men de fungerer udmærket. De er alle hentet fra diverse steder på nettet, hvor der er gratis opgaver til fri afbenyttelse. Sværhedsgraden er fra 4.-8. klasse. God fornøjelse!