Frederik Germann

Blog

Endnu en juleafslutning på Teams - tidlig juleferie? NEJ!

Så skal vi igen hjem og eleverne skal endnu engang misse en juleafslutning fysisk...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Meldingen var klar i går aftes fra statsministeren, vi skal nu igen til at arbejde hjemmefra og dermed skal vores skoleelever igen, igen, igen hjemsendes. 

Jeg ved ikke noget som helst, om hvad der er sundhedsmæssigt mest forsvarligt. Men jeg mener snart, at vi ikke længere kan stå på mål for hjemsendelser. Men er det ikke bare 5 dage det drejer sig om for nogen? Jo, det er det uden tvivl - men for rigtig mange både børn og voksne, så er det virkelig demotiverende og trættende at skulle igennem igen.

Julen er den mest vidunderlige tid som lærer - det synes jeg oprigtigt! Derfor havde jeg også glædet mig meget til, at skulle holde juleafslutning med både 5.klasse og 9.klasse. Det er ikke det samme over en skærm, hvor eleverne så skal sidde i mange timer hver dag. For rigtig mange elever vil det faglige og sociale tab være noget, som spiller rigtig meget ind og har spillet ind det sidste halvanden år. 

Frederik Germann

Jeg hedder Frederik, er 24 år og bor i Frederiksværk. Underviser til dagligt på Hundested Skole, mens jeg sidder som byrådsmedlem for Venstre i Halsnæs Kommune. Jeg har holdninger til mange ting på skoleområdet, som jeg hen af vejen meget gerne skriver om. Det kan være alt fra en kanon i Kristendom til elevernes trivsel.

Hvordan tager eleverne det mon? Det er for deres skyld vi er her! Mine elever er meget nedslået over det. De havde set frem til juletur, julehygge, julefrokost med klassen m.m. Dette kan godt gøres online ja - men dette er ikke just et savnet fænomen. Selvom statsministeren sagde at eleverne er tilbage d. 5 januar, så er der jo intet som er sikkert. Vi ved det jo egentlig ikke - det gjorde vi jo heller ikke i januar i år. '

Jeg håber, at det bliver en okay omgang for elever og de mange gode lærere vi har rundt omkring i Danmark, som alle hver især gør en forskel. Det var derfor også en smule trist, da statsministeren talte om tidlig juleferie og herefter senere kom ind på online-undervisning.

Dette synes jeg personligt var en meget nedslående udmelding. Der er så mange fantastiske lærere derude, som hver evig eneste dag gør sit ypperste for at danne børn og unge i landet.