Frederik Germann

Blog

Nu må vi have ALLE elever 100% fysisk tilbage i skole igen

Nu må det være på tide at få eleverne tilbage igen 100% med de værktøjer som hver kommune har, hvis ulykken skulle ske.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politikerne forhandler på livet løs, da rigtig mange mennesker/virksomheder m.m. er ramt af COVID19. Det slår mig dog noget, når jeg hører at man taler om hvor mange der skal kunne lukkes ind til en festival m.m. mens vores elever kun må være i skole 50% af tiden. Twitter har det sidste stykke tid kogt med folk, som har skrevet hvordan at man kan sidde og drikke en øl, men ikke have sine børn tilbage i skolen.

Smittetallene holdes i flot kontrol og man har valgt, at lukke ned i sogne (hvilket også kan komme til at være uhensigtsmæssigt, men det er ikke hvad mit formål her handler om). Det giver et værktøj, hvis der skulle opstå et smitteudbrud og på den måde kan man hurtigt få lukket skoler m.m. ned, hvis der skulle opstå et udbrud. Det giver kontrol og det er jo, hvad vi alle ønsker omkring COVID19.

Men det er mig en gåde, at man ikke har besluttet at sende alle eleverne tilbage i skolerne igen. Hundredtusindvis af elever hungrer efter at komme tilbage hver dag i skole, tusindvis af lærere ønsker at vende helt tilbage igen på arbejde. Udeskole er noget af det mest åndssvage der er opfundet og jeg har endnu ikke set et godt argument for det endnu. Lad os da i stedet få børnene tilbage til en genkendelighed, nemlig deres hverdag. Så længe at der testes og kan lukkes ned, hvis ulykken skulle opstå – så bør der ikke være en forhindring i at sende dem tilbage hele tiden.

Frederik Germann

Jeg hedder Frederik, er 24 år og bor i Frederiksværk. Underviser til dagligt på Hundested Skole, mens jeg sidder som byrådsmedlem for Venstre i Halsnæs Kommune. Jeg har holdninger til mange ting på skoleområdet, som jeg hen af vejen meget gerne skriver om. Det kan være alt fra en kanon i Kristendom til elevernes trivsel.

Nu må undervisningsministeren og alle undervisningsordførerne også komme på banen. Det her går jo ikke – skal det fortsætte frem til sommerferien? Hvorfor ikke bare droppe udeskole og sende alle tilbage i de kommuner, hvor incidensen er OK.