Blog

Hvor længe vil vi ydmyge os?

”Nok er nok” står der på mit profilbillede på Facebook. Det samme står der på rigtig mange andre offentligt ansattes profilbilleder i denne tid – og det med god grund. For nok ER nok, og det kan ikke siges for tit. Alligevel lader vi os ydmyge igen og igen, og man kan stille sig selv spørgsmålet, hvorfor vi ikke bare kaster håndklædet i ringen og accepterer nederlaget?

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ydmygelser er der nok af. Sophie Løhdes udtalelse om, at offentligt ansatte kun vil tage, men ikke give, er bare én af dem. Michael Ziegler bidrager med endnu én, når han mener, at vi offentligt ansatte ikke udviser samfundsansvar. Og den selvsamme herre slår i Debatten på DR2 fast, at det går rigtig godt i folkeskolen – og at flere lærere i øvrigt mener det samme – og efterlader derved mig i en apatisk choktilstand med udelukkende ét spørgsmål kørende rundt i skallen: Er det overhovedet kræfterne værd at kæmpe?

Hvor længe vil du ydmyge dig?

Er det dét værd at blive ved med at kæmpe, når dem man kæmper imod på alle tænkelige måder har vist, at de ikke forstår – og at de ikke engang vil prøve at forstå? Hvis nok virkelig er nok, hvorfor smider vi så ikke bare håndklædet i ringen og lader dem gøre det, de sikkert har haft planlagt fra begyndelsen? Som barn af 90’erne spørger jeg ofte mig selv om dét, som Danser med drenge også spurgte om dengang: Hvor længe vil du ydmyge dig? Hvor længe vil du lade dem trampe på dig?

Nok er nok for Danmark

Ja, nok er nok. Men for os lærere – og alle andre offentligt ansatte – er det her ikke (kun) en personlig kamp for bedre arbejdsvilkår. Vi kæmper nemlig en kamp, der er meget større og vigtigere. En kamp for samfundet, - for det, der er tilbage af dét, vi engang kaldte vores velfærdssamfund. Som lærer ser jeg det smuldre lidt efter lidt ude i folkeskolen, og jeg er nødt til at råbe vagt i gevær og kæmpe. For min arbejdsgiver gør det tydeligvis ikke.  

Så kære KL, Sophie Løhde og Moderniseringsstyrelsen, tramp I bare videre. Ydmyg os alt det, I orker. Men vid, at selvom nok ikke er nok for os, så er nok nok for Danmark.