Lærerliv m.m.

Blog

Lærerpensionen og russiske investeringer. For 600 mio. kr. blodpenge

Lærernes Pension har tilsyneladende investeringer for mere end kr. 600.000.000 i Rusland. De skal afvikles! Vi skal ikke have blod på hænderne når vi bliver gamle.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Putins modbydelige overgreb på Ukraine markere første gang siden Hitlers hærgen, at et europæisk land overfalder et andet. Rusland har gjort sig selv til en paria-stat, og Lærernes Pension er med til at understøtte Putins styre gennem investeringer.

På Lærernes Pensions hjemmeside kan investeringsoversigten findes (vedlagt), og ved at søge efter investeringskoder, der begynder med "RU", kan de russiske investeringer findes. Værdien var ved årsskiftet på over 600 mio. kr.

Hvis de investeringer ikke allerede er afviklet, så må det være et rimeligt krav, at der sælges ud. Vi lærere bruger hver dag på at fremme demokrati og folkestyre, så det er gennemført amoralsk, at vores alderdom skal financieres gennem blodpenge. 

Lærerliv m.m.

Tobias Zimling Kristiansen - folkeskolelærer i Gentofte og med en fortid på frie skoler, i Grønland og i Kalundborg. Er fagligt aktiv og kronisk kritisk og løsningsorienteret. Jeg uddanner mig løbende - for egen eller arbejdsgivers regning, og jeg blogger om lærerlivets sider - fagligt, pædagogisk, dannelsesmæssigt, didaktisk og hvad der end falder mig ind.

Lærernes Pension har et etisk kodeks for investeringer, og af den fremgår det blandt andet, at:

"Investeringerne i Lærernes Pension sker med respekt for demokrati og informations- og ytringsfrihed.

I særlig grad gælder, at Lærernes Pension ikke investerer i virksomheder:

  • som via deres aktivitet fremmer voldelige konflikter, herunder baserer deres aktivitet på produktion af våben eller handel hermed
  • som via deres aktivitet understøtter krænkelser af menneskerettighederne"

Ud fra det kan man undre sig over, at det ikke tydeligt er meldt ud, at investeringerne i Rusland er solgt fra, når det er evident, at pengene står i en regulær slyngelstat.

Jeg håber inderligt, at jeg enten har læst dokumenterne forkert, eller at informationer på hjemmesiden er forældende. Men uanset hvad, så håber jeg, der kommer en nytænkning af investeringsstrategien, så lærerpenge ikke bliver til blodpenge.

Powered by Labrador CMS