Underviser i sosu-land

Blog

”Har du nogle gode snot-historier?”

Livet på lærerværelset på en SOSU-skole, kan være et lidt specielt. Jeg forestiller mig i hvert fald at det adskiller sig markant fra fx en folkeskole, i de emner der ofte - MEGET ofte - diskuteres henover spegepølsemadderne.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der hvor jeg slår mine folder, er vi 16 undervisere. 4 af os er uddannede skolelærere. Så er der et par ergoterapeuter, et par stykker med uddannelsen professionsbachelor i ernæring og sundhed, og så er resten sygeplejersker.

Underviser i sosu-land

'Underviser i sosu-land' er en blog med både seriøse og mere humoristiske betragtninger om det at være grundfagsunderviser på sosu-uddannelserne. Det handler om en hverdag på en erhvervsskole, om elever i alle aldre og fra hele verden. Det vil dreje sig om at balancere egen fagidentitet og elevernes fagidentitet. Det er historier fra et underviserkontor, hvor kollegerne oftest har baggrund som fx sygeplejersker, ergoterapeuter eller professionsbachelor i ernæring og sundhed. Jeg underviser i alle de tre grundfag, sosu-uddannelserne har på programmet, nemlig dansk, engelsk og naturfag. Og så skal man kunne en masse tværfagligt, arbejde i pukler og ofte tænke ud af boksen i den hverdag, jeg har.

Jeg trives enormt godt i sådan en blandet flok. Vi snakker selvfølgelig meget om elever, om sundhedsvæsenet og I ved, verdens gang. Men meget ofte ryger samtalen enten under bæltestedet, eller over i noget med kropsvæsker.

Sygeplejersker har de bedste klamme historier!

Fx historien om manden der havde solgt en bil, der var mærkelig fedtet på indersiden af ruden. Det viste sig at han havde en tracheostomi, og i årevis havde siddet og nyst på sin bilrude og aldrig vasket den. Horrible fortællinger om fistelgange ved anus. (Google det, det er fascinerende læsning…). Horrorfortællinger om opkast, eksem, ekspektorat, blod, urin og selvfølgelig afføring.

Jeg har en stor fascination af menneskekroppen, og alt hvad den kan, så jeg labber det i mig. Men når der kommer nye i flokken, kan de godt kigge sådan lidt mærkeligt på os. Det er en del af vores arbejdspladskultur, som er unik for SOSU-skoler, og en af de ting der gør mig så glad for at være endt lige præcis her.