Blog

SSA-elever går ALDRIG ned på hygge

Ja, det er i princippet en sundhedsskole, men der skal også være plads til snacks - mange snacks.

Publiceret Senest opdateret

Jeg har haft fornøjelsen af rigtig meget undervisning i naturfag på et af mine SSA-hold (social- og sundhedsassistent) HELT op til juleferien.

Underviser i sosu-land

'Underviser i sosu-land' er en blog med både seriøse og mere humoristiske betragtninger om det at være grundfagsunderviser på sosu-uddannelserne. Det handler om en hverdag på en erhvervsskole, om elever i alle aldre og fra hele verden. Det vil dreje sig om at balancere egen fagidentitet og elevernes fagidentitet. Det er historier fra et underviserkontor, hvor kollegerne oftest har baggrund som fx sygeplejersker, ergoterapeuter eller professionsbachelor i ernæring og sundhed. Jeg underviser i alle de tre grundfag, sosu-uddannelserne har på programmet, nemlig dansk, engelsk og naturfag. Og så skal man kunne en masse tværfagligt, arbejde i pukler og ofte tænke ud af boksen i den hverdag, jeg har.

Min mand troede helt naivt at ”I laver vel ikke så meget de sidste dage op til ferien, det er jo bare hygge”

Måske i indskolingen, men ikke på hovedforløb på SSA-uddannelsen! Der er masser af pensum der skal nås, og en snarlig eksamen, så der er IKKE meget tid til hyggenygge.

Vi skal nå forsøg med bufferligningen, redegørelser af antibiotikaresistens, beregninger på decibel i forhold til pascal, styr på mutationer i virus og alt det andet. Men det ER jo jul, og er der nogen der kan hygge er det SOSU-elever! Lynhurtigt fik de organiseret en infamt stor snackbuffet til sidste dag inden juleferie, og det eneste jeg skulle sørge for var en julequiz.

Og det er måske lidt mærkeligt at opdage at elever på en SUNDHEDsskole kan spise SÅ store mængder juleknas. De konstaterede også tørt at det da var godt vi ikke skulle måle blodsukker i dag. Men altså, et er hvad vi VED vi skal, noget andet er hvad vi har LYST til.

Jeg har dog tilladt mig at snige lidt naturfag ind i julequizzen. Så midt imellem spørgsmål om julekalendere og andesteg, så BAM! et spørgsmål om hvad der kendetegner erytrocytter. Ja, der må gerne hygges, men der kan jo også være faglighed i hyggen. Bare en lille smule.