Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Meld ud for mere end 14 dage- gisninger forværrer

Vi står over for uge to med online- undervisning i det nye år. Mens sneen daler her i Nordsjælland venter jeg med længsel på næste udmelding fra regeringen. Lad den nu være på mere en 14 dage.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi har kommunikeret på kryds og tværs på Teams, i telefonen og på Aula. Vi ved, at vi som udgangspunkt skal være på med online- undervisning næste uge med. Hertil rækker regeringens nedlukning. Der er vel næppe nogen, der på nuværende tidspund en seneste udvikling herhjemme og ikke mindst i udlandet, står vi snarere overfor en forlængelse af restriktionerne. 

Vores statsminister har varslet, at vi er i gang med pandemiens hårdeste periode, og det samme har kansler Angela Merkel varslet i Tyskland, hvor man allerede har lukket samfundet ned til 31. januar. Derfor er min bøn, at man fra myndighedernes side har mod nok til at melde ud med mere end 14 dage ad gangen. Alle ved alligevel, hvad der venter, og på min arbejdsplads har vi talt om et online- scenarie, der minimum strækker sig frem til uge 8. Som udskolingslærer kan jeg måske oveni købet forvente at sidde hjemme februar ud?

En ting er sikker: Jeg vil hellere tage et langt, og unægtelig meget sejt træk nu, end at blive sendt hjem igen på noget der ligner årsdagen for første nedlukning. Det ville være næsten ubærligt

Et arbejdsliv med skyggeplanlægning

Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Janus Neumann er Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver. Hans opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i fagene – så du er meget velkommen til at kontakte ham, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: janusneumann@hotmail.com

Det vil være meget lettere at planlægge sine forløb, hvis man med sikkerhed vidste, at det ikke kun, i hvert fald på bordet, var for 14 dage ad gangen. Vi er for det meste vant til længere planlægningsintervaller, og for mine danskkolleger og mig i hhv. ottende og niende klasse betyder det, at vi planlægger forløb, der både vil kunne køre acceptabelt online, men kan speedes op, når vi står i klasserne. Lige nu er det forhåbentligt ikke lige om hjørnet. Ingen ville alligevel være trygge ved at gå på arbejde, og vi ville havne med hjemsendelser og elever og lærere i selvisolation, nøjagtigt som vi så det i den første halvdel af december.

I stedet for at forværre den i forvejen lange ventetid med unødige gisninger om varighed, så meld klart ud, og stræk hjemsendelserne så langt, som det er nødvendigt. Og så bestemt heller ikke længere. Og så følger naturligvis den nødvendige stillingtagen til årets eksaminer og prøver.

God søndag og nyd sneen, hvor den måtte være faldet derude. Der er gang i havens vinterfugle. Vi fodrer et stykke tid endnu.