Blog

Engelsklærerens plan B – når det digitale driller

Servernedbrud eller loginproblemer på engelskportalen. En projektor, der pludselig insisterer på at vise alt i svagt lyserødt. Højtalere, der skratter eller slet ikke virker. Vi lærere kender de tekniske udfordringer, vi kan stå over for, når vi er afhængige af, at teknikken spiller. Læs med her og få mit bud på en plan B til dit repertoire.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flick.com/EvelynGiggles 

Jeg underviser også i dansk, og gennem tiden har jeg erfaret, at der faktisk er en del øvelser, man direkte kan omdanne til engelsk og bruge i undervisningen (se et eksempel her). Denne lille øvelse har jeg således oprindeligt brugt i dansk i 7. klasse i et forløb, hvor vi har arbejdet med fortælle- og husketeknikker. Den er perfekt til de dage, hvor det digitale driller, og din oprindelige plan må skippes – eller bare til de dage, hvor du og dine elever har brug for en sjov og anderledes øvelse, hvor I tilmed træner det mundtlige engelske sprog.

Lav en historie om varerne på din indkøbsliste

Måske tror hverken du eller dine elever, at man på under ti minutter kan memorere 30 varer på en indkøbsliste i den rigtige rækkefølge. Det kan man! Vores hjerner husker bedst i billeder, og derfor laver man med denne teknik en historie om de 30 varer på listen:

“Once upon a time a bottle of Pepsi Max and some toilet paper married each other. Soon they found out they were expecting a child, and the ultra sound showed that the baby was a bag of carrots”.

Analog, engelsk hjernegymnastik

Lad eleverne selv lave fiktive indkøbslister på engelsk og derefter mundtlige historier, hvor tingene interagerer med hinanden på den ene eller anden måde. Kun fantasien sætter grænser – og jo mere skørt og ekstremt, jo nemmere for hjernen at huske. Mine elever i 7. klasse, der ellers kan være nok så svære at motivere, blev ret grebet af denne lille øvelse, og der blev grinet godt igennem i klassen, da historierne blev fortalt.

Værsgo, en plan B helt uden teknik, men i stedet med analog, engelsk hjernegymnastik. God fornøjelse ude i klasserne!

Powered by Labrador CMS