Sponseret blog: Copydan/AVU-medier

Sponseret indhold

Sponseret indhold: Hvis jeg var ansat på Hogwarts…

Ville jeg være troldmand. Det er jeg ikke. Heldigvis. Jeg er heller ikke engang lærer, hvilket måske også er ret heldigt. For eleverne. Men jeg arbejder i kommunikationsafdelingen hos Copydan AVU-medier, der samarbejder med CFU om at give lærere og elever adgang til at bruge levende billeder i undervisningen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Sponseret blog: Copydan

Copydan AVU-medier håndterer rettigheder til brug af audiovisuelt indhold i undervisningen og andre læringsmæssige sammenhænge. Det gælder tv, radio, kort- og dokumentarfilm, reklamefilm og spillefilm. Vi gør det kort sagt muligt for grundskoler, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser, museer og biblioteker, m.fl. at bruge levende billeder til glæde og gavn for alle. Læs mere på www.copydan-avumedier.dk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg var for nylig forbi CFU på Københavns Professionshøjskole sammen med min kollega Jeppe for at lave et interview med Dorte Haraldsted Mortensen. Dorte er danskkonsulent og har selv 20 års undervisningserfaring som skolelærer. Så hun ved, hvad hun taler om.

Og Dorte fortalte, at hun netop har arbejdet med at lave undervisningsmateriale, man som lærer kan bruge på mange forskellige måder, når man arbejder med filmen ”Harry Potter og de vises sten.” En film, som rigtig mange kender og har set måske endda flere gange. 

Fra fantasyunivers til læringsunivers

Jo mere jeg hørte Dorte fortælle om alt det spændende arbejde, hun laver for at give eleverne nogle gode, sjove og lærerige oplevelser med filmen, jo mere fik jeg næsten lyst til at vende tilbage til skolebænken. For alle de nye muligheder, som selvfølgelig ikke fandtes, da jeg gik i skole, for at kombinere forskellige materialer i arbejdet med et tema, lyder virkelig inspirerende. 

Hos CFU kan man nemlig ikke kun låne selve filmen og se den i klassen. Man kan også booke en materialekasse med Harry Potter kapper, halstørklæder og selveste uglen Hedvig. Ret fedt hvis man var elev og vild med Harry Potter-universet. Jeg så selv kappen, der hang omkring en gine og nok ville kunne få de fleste børn til at glemme alt om lange skoledage for en stund, da det hele mest af alt mindede om en leg.

Dorte fortalte om det kapitelsæt, hun har lavet. Her optegner hun et helt læringsunivers omkring filmen og handlingen, der udspiller sig på Hogwarts. Hun kommer med ideer til, hvordan eleverne kan bruge rekvisitterne i arbejdet med filmen, lave deres egen tryllestav, puste æg og lave dem til drageæg og skrive dragetekster eller skrive deres helt egne besværgelser.

Med andre ord, hvordan filmen kan bruges til at inspirere eleverne til selv at skrive og arbejde med genren, mens de får den helt ind under huden.

Se Dorte fortælle om, hvordan filmen kan bruges i undervisningen:

Forskellige materialesæt hos CFU

Dorte og hendes kolleger fra CFU rundt om i landet, som arbejder på tværs af fagområder og alderstrin med lignende materialesæt, har lagt masser af andre undervisningsrelevante materialer ind i mitCFU

Få flere tips til undervisning med film og tv

Hvis du endnu ikke er kommet godt i gang med at bruge mitCFU, kan du måske også finde inspiration i nogle af de materialer, vi har udarbejdet i samarbejde med CFU. For at give en forsmag på, hvilke muligheder der er for at bruge levende billeder i undervisningen.

Du finder bl.a. konkrete titler her med direkte links til CFU i denne brochure, hvor der er forslag til relevante film og tv-udsendelser til bestemte fag og klassetrin.

Du kan også læse mere på copydan-avumedier.dk/inspirationsunivers.  Eller bare genbesøge Harry Potter og Hogwarts for en dag eller to.