Skolen og den åbne fremtid

Skolen og den åbne fremtid

Blog

Fremtiden er åben - lad os forme den sammen med vores elever

Samfundet og menneskeheden står over for massive udfordringer. Klimaforandringer, ulighed, automatisering, digitalisering, krige og mange flere. Det kan syntes, at det er mørke udsigter, men vi skal blot huske, at fremtiden altid er åben.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi som mennesker kan forme vores fremtid og skolen og læreren spiller en central rolle i denne process. Jeg vil næsten gå så langt som at sige, at læreren varetager en af de allervigtigste funktioner i samfundet.  Det er skolen der skal vise vejen til fremtiden og derfor må vi som undervisere og fagfolk permanent stille os spørgsmålet: "Hvad er det for en generation vi skal efterlade til denne verden? 

Skolen og den åbne fremtid

Jeg hedder Alexander Benesch, er født i Tyskland men har boet i Danmark i 20 år. Jeg blev læreruddannet i 2005. Siden har jeg været lærer på Heldagsskolen Lindersvold, som er en specialskole og dagbehandlingstilbud. Jeg går meget ind for, at undervisningsprogrammer gerne må have de store perspektiver med, og at vi skal turde også at tage fat i de store spørgsmål sammen med vores elever. Det handler om fremtiden, ikke mindst deres fremtid. Dermed er det implicit, at vores pædagogiske og didaktiske arbejde også skal have en politisk dimension.

Jeg har ikke selv det endegyldige svar på dette spørgsmål, men jeg vil med bloggen her gerne give nogle bud på det, blandt andet også gennem eksempler og egne praktiske erfaringer fra min hverdag som specialskolelærer.

Powered by Labrador CMS