DLF i verden

Blog

Burundis lærerformand flygtet

Ledelsen i Burundis lærerforening er flygtet til Uganda. De frygter for deres liv.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Burundis Lærerforening, STEB er sammen med hovedkasseren flygtet til Uganda.

De frygter for deres liv, efter at de har skrevet under på en erklæring om at landets præsident, Pierre Nkuranzizi bør træde tilbage som forfatningen også siger, at han skal.

Pierre Nkuranzizi har allerede siddet i to perioder, der er maximale antal gange man kan sidde som præsident i Burundi.

DLF i verden

Danmarks Lærerforening støtter lærerorganisationer i tredjeverden med organisationsudvikling. Målet er at forbedre lærernes vilkår og styrke lærerorganisationernes indflydelse i samfundet. Danmarks Lærerforening har projektsamarbejde med lærerforeninger fortrinsvis i Afrika syd for Sahara, men også i Mongoliet og Bolivia. I Østafrika er det i Kenya, Tanzania, Zanzibar, Rwanda, Burundi og Uganda, og i Vestafrika Sierra Leone og Liberia.

Men præsidenten insisterer på at han skal sidde i endnu en periode fordi den første periode ikke tæller – efter hans mening. Der blev han nemlig indsat og ikke valgt!

Lærerforeningens formand har ved at skrive under på den erklæring bragt sig i myndighedernes søgelys som en person der er i opposition til den siddende regering. Og det kan koste hende livet.

Den tidligere oppositionsleder er allerede skudt. Og lærerformanden og kasseren har tidligere modtaget trusler på livet.

Nu er hun og hovedkasseren så flygtet til Uganda.

Se link om urolighederne:

http://www.hrw.org/news/2015/05/29/burundi-deadly-police-response-protests