DLF i verden

Blog

Det lysner for lærerne i Ukraine

Lærerforeningen kan fejre indvielsen af deres nye hovedkontor med en lønstigning til lærerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det lysner for lærerne i Ukraine

Den ukrainske lærerforening TUESWU mistede sit hovedkontor i Kiev i december 2013, da det blev angrebet med molotovcocktails og udbrændte. Alt inventar og arkiver gik tabt i branden og lærerforeningen måtte leje hotelværelser uden for Kievs centrum, hvor de ansatte kunne arbejde med at få genoprettet TUESWUs administrative struktur.

Education International iværksatte en indsamling i foråret 2014, som skulle støtte lærerforeningen i få etableret sig i nye kontorer. Danmarks Lærerforening støttede denne indsats med 5000 €. TUESWUs medlemmer har også bidraget med et anseeligt beløb til indkøb af kontorudstyr og møbler til det nye hovedkontor og i dag er lærerforeningen kommet et stort skridt videre: Den 1. september i år kunne lærerforeningen indvie sine nye lokaler med en sejr for lærerne, en lønstigning på 18 %, som blev opnået på baggrund af masseprotester i maj og juni. Lønstigningen svarer til den årlige inflation i Ukraine.

DLF i verden

Danmarks Lærerforening støtter lærerorganisationer i tredjeverden med organisationsudvikling. Målet er at forbedre lærernes vilkår og styrke lærerorganisationernes indflydelse i samfundet. Danmarks Lærerforening har projektsamarbejde med lærerforeninger fortrinsvis i Afrika syd for Sahara, men også i Mongoliet og Bolivia. I Østafrika er det i Kenya, Tanzania, Zanzibar, Rwanda, Burundi og Uganda, og i Vestafrika Sierra Leone og Liberia.

TUESWU lægger vægt på, at de kæmper videre for lærernes arbejdsvilkår - og ikke mindst for kvalitetsundervisning for børn og unge i Ukraine.