DLF i verden

Blog

Lærerne i Kenya strejker

Højesteret har givet lærerforeningen KNUT medhold i at de skal have en lønstigning på mindst 50 %

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Kenya har lærerne for ganske nylig fået højesterets ord for, at de skal have en lønstigning på mindst 50 %. Det er blevet forhandlet mellem partnerne: KNUT og arbejdsgiverne, Teachers Service Commission.

Men regeringen har ikke ville give de forhandlede lønstigninger til lærerne. Derfor har KNUT taget sagen til retten og ført den hele vejen til højesteret. Kendelsen fra højesteret gav KNUT medhold i at de skulle have en lønstigning på mindst 50 % med øjeblikkelig virkning. Da lærerne ikke har set nogen som helst lønfremgang, har lærerne besluttet at gå i strejke. (Se links)

http://www.ei-ie.org/en/news/news_details/3706

DLF i verden

Danmarks Lærerforening støtter lærerorganisationer i tredjeverden med organisationsudvikling. Målet er at forbedre lærernes vilkår og styrke lærerorganisationernes indflydelse i samfundet. Danmarks Lærerforening har projektsamarbejde med lærerforeninger fortrinsvis i Afrika syd for Sahara, men også i Mongoliet og Bolivia. I Østafrika er det i Kenya, Tanzania, Zanzibar, Rwanda, Burundi og Uganda, og i Vestafrika Sierra Leone og Liberia.

http://www.voanews.com/content/kenya-teachers-union-backs-strike-action/2942757.html

http://www.nation.co.ke/news/Striking-teachers-take-to-streets-in-salary-row/-/1056/2861942/-/avlnrlz/-/index.html