Lærerliv m.m.

Blog

Erfaring: Vi får resultater ved et nej – synd det er for sent…

Et nej til OK18 blev talt op til at være en blind vej. Konflikt og ingen forbedring ville blive facit. Men andre har vist at et nej førte til forbedringer.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

”Risikoen for konflikt er for stor og folkeskolen kan ikke holde til en ny konflikt”. Nogenlunde så kort kan vi koge et af argumenterne for at stemme ”ja” til OK18 ned. Grundlæggende set blev resultatet solgt på to dele – ovenstående og på at vi skal stole på KL.

Jeg må indrømme, at jeg er blevet positivt overrasket over, at så mange kommuner, der før forsvor at indgå lokalaftaler, nu gør det. Vi mangler stadig de sidste argumentresistente kommuner som fx Kalundborg og Høje Taastrup, men vi er på rette vej.

Til gengæld er jeg forbitret over argumentet om, at et nej til overenskomsten ikke ville føre til forbedringer. Jernbaneforbundets overenskomstforslag med KL blev stemt ned – og den efterfølgende forhandling førte til væsentlige indrømmelser fra KL’s side. Ja – jernbanebossen truede med konflikt og satte tommelskruerne på KL. Det er også jobbeskrivelsen for en forhandler. Men det gav resultater på arbejdstidsområdet og pausereglerne. 

Lærerliv m.m.

Tobias Zimling Kristiansen - folkeskolelærer i Gentofte og med en fortid på frie skoler, i Grønland og i Kalundborg. Er fagligt aktiv og kronisk kritisk og løsningsorienteret. Jeg uddanner mig løbende - for egen eller arbejdsgivers regning, og jeg blogger om lærerlivets sider - fagligt, pædagogisk, dannelsesmæssigt, didaktisk og hvad der end falder mig ind.

Nej’et gav resultater. Uden konflikt! Nu føler jeg mig lidt røvrendt af skræmmekampagnen, vi blev udsat for, om at et nej fører til konflikt – og fører til et ringere resultat end et ja… Erfaringen siger det stik modsatte – KL skal mødes hårdt mod hårdt.