Lærerliv m.m.

Blog

Mundbind i 7b?

COVI-19 smittetallet er stigende, ferien er ved at være ovre og på mandag fyldes lærerværelset op igen. Det skal nok blive en fest...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke fordi ferievejret har været optimalt - jeg foretrækker mindst 25 grader, sol og vindstille - og gerne en kold øl ved stranden. Det har jeg ikke fået i denne ferie; til gengæld har jeg fået tid til så meget andet, ikke mindst over, hvor spændende det bliver på mandag - og ugen efter.

Over de sidste par uger er COVID-19 smittetallet steget ret voldsomt, og i takt med at lærere og elever møder ind i skolerne igen vil smittetrykket nok ikke falde. At forårets forholdsregler stort set er fjernet gør bare det hele endnu mere tosset, taget i betragtning, at flere vil blive smittet - hvilket vi prøvede at undgå.

Hele situationen er gennemført usikker, og på gak-i-hovedet skalaen nærmer vi os kogepunktet. 

Lærerliv m.m.

Tobias Zimling Kristiansen - folkeskolelærer i Gentofte og med en fortid på frie skoler, i Grønland og i Kalundborg. Er fagligt aktiv og kronisk kritisk og løsningsorienteret. Jeg uddanner mig løbende - for egen eller arbejdsgivers regning, og jeg blogger om lærerlivets sider - fagligt, pædagogisk, dannelsesmæssigt, didaktisk og hvad der end falder mig ind.

Sundhedsstyrelsen er netop kommet med en anbefaling om at bruge mundbind "I erhvervsmæssig sammenhæng hvor hyppig eller langvarig ansigt-til-ansigt kontakt er uundgåelig" [1]. Mig bekendt vil det i små klasseværelser betyde, at jeg skal rende rundt med mundbind i hele undervisningstiden. 

Men kommer der mon en klar udmelding, eller skal jeg selv gætte mig frem til logikken og reglerne?

Hvem betaler mine værnemidler på arbejdet?

Hvor mange skal smittes før lærernes sikkerhed tages alvorligt?

[1] https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Et-mundbind-i-tasken-er-en-god-ide_-naar-der-er-traengsel-i-den-kollektive-trafik

Billede af mattthewafflecat fra Pixabay