Blog-værk

Blog

Håndværk/design efter en coronatid

Mange af os, har ikke haft håndværk/design i folkeskolen længe pga. den gode, gamle corona - mange af os, har nemlig ikke haft adgang til faglokaler. Nu er dette skoleår startet. Og hermed vil jeg bare lige dele nogle jublende tanker omkring kommende skoleår i vores allesammens yndlings i fag!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Juhuuu! Skoleåret 21/22 er startet, og vi er stort set blevet lovet, at vi ikke får hårde nedlukninger eller strikse retningslinjer - som selvfølgelig har været der, for at passe på os allesammen (og i særdeleshed os, som lærergruppe, som ofte har mange elever igennem et faglokale, og svært ved at holde afstand til elever, når de skal have hjælp henover høvlen eller ved symaskinen).  Men åh! Hvor er det bare dejligt, at være tilbage i de rigtige rammer for undervisningen. Hvor der dufter af træ og maling og hvor lyden af symaskiner sætter stemningen.  Jeg glæder mig personligt til at se elever få sprudlende idéer til forskellige designs, og til at introducere dem til den forunderlige verden, hvor man er faglig dygtig med sine hænder. Og hvor man kan opnå en helt zen-agtig tilstand i fordybelse og hvor man lærer en helt ny verden af muligheder at kende ved hjælp af et nyt håndværk.  Jeg glæder mig til at dykke ned i tidsperioder og til at se elever øve sig i hvad der for dem, føles som hundrede tusinde år, i at save lige på en streg.  Jeg ELSKER alle ovenstående oplevelser, og jeg elsker håndværk&design-faget.

Og vil ønske jer alle et formidabelt 21/22-skoleår - forhåbentlig uden hårde nedlukninger, alt for hårde restriktioner og med masser af elever, hvis verden åbner sig med nye metoder, læren om materialer, designprocesser. Uden for mange splinter i fingrene eller for meget udu i undertråden!

Blog-værk

Jeg hedder Tania og er en yngre lærer bosat på Amager og ansat på Skolen ved Sundet, hvor jeg bl.a. underviser i håndværk og design. Det er også dette min blog hovedsageligt kommer til at handle om. Både helt konkrete undervisningsforløb og tanker herom - men også debat og oplæg om praksisfaglighed. Jeg synes jo, at de praktisk-musiske fag i folkeskolen er meget vigtige - og også med til at understøtte og skabe mening og sammenhæng for elever i de mere gængse/ældre fag i folkeskolen.

Powered by Labrador CMS