Blog-værk

Blog

Strik i håndværk/design

Et af de håndværk, jeg elsker allermest er strik. Jeg har flere gange forsøgt mig med disciplinen med elever i folkeskolen, men jeg oplever at strik er virkelig svært for elever, at være med på. Men en kollega gjorde mig opmærksom på et undervisningsforløb fra Gyldendal - dét glæder jeg mig enormt meget til at prøve kræfter med i 2022.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For mig at se, er håndværk/design et af de vigtigste fag i folkeskolen - det er dannende, det giver elever mulighed for at dygtiggøre sig med sine hænder - og det er også tit indgangen til en hobby - altså et frirum. Et sted hvor man kan udvikle sig, slappe af og lade ens kreativitet råde.  Alt dette er STRIK for mig. Det er mit åndehul - og netop derfor, vil jeg enormt gerne videreformidle denne kærlighed til lige netop dette håndværk. Jeg har før forsøgt mig, men jeg synes ærlig talt, det har været en stor opgave, som jeg har haft svært ved at finde tid til at fordybe mig i. Det kræver enormt meget at strikke, når eleverne - lad os være ærlige - ofte har svært ved at lave en helt simpel knude og tråde en nål.  Men for nyligt gjorde en kollega mig opmærksom på et undervisningsforløb på gyldendal.dk med den herlige Lærke Bagger som inspiration.  Lærke Bagger har taget habile strikkere med storm med sin 'Just tie knots'-filosofi - og det er sandt, at man skal kravle før man kan gå - men det er da utroligt befriende, at man kan lave noget uhøjtideligt, nogle ukonventionelle farvesammensætninger og lave noget, der ser MEGAfedt og tidssvarende ud, på en halv-anarkistisk facon.  Jeg vil egentlig bare dele ovenstående forløb, som jeg ville ØNSKE at jeg selv havde været med til at udvikle.  Jeg glæder mig i al fald meget til at strikke med mine 6. klasser i 2022.  https://haandvaerkogdesign.gyldendal.dk/forloeb/strik

Blog-værk

Jeg hedder Tania og er en yngre lærer bosat på Amager og ansat på Skolen ved Sundet, hvor jeg bl.a. underviser i håndværk og design. Det er også dette min blog hovedsageligt kommer til at handle om. Både helt konkrete undervisningsforløb og tanker herom - men også debat og oplæg om praksisfaglighed. Jeg synes jo, at de praktisk-musiske fag i folkeskolen er meget vigtige - og også med til at understøtte og skabe mening og sammenhæng for elever i de mere gængse/ældre fag i folkeskolen.

Powered by Labrador CMS