Læs mere fra bloggen: Center for grundskoleforskning
Blog
Ukrainske elever i danske skoler
Hvad har vi lært, og hvad kan vi lære?
For snart et år siden invaderede Rusland Ukraine, til stor forfærdelse for mange i Vesten. Selvom Ukraine ligger et stykke fra Danmark, fik krigen med det samme stor betydning herhjemme. Vi så en ganske særlig opblomstring af transnational solidaritet, der gav sig udslag i mange private, mellemmenneskelige og politiske initiativer. Og kort tid efter begyndte flygtningene så at ankomme, også til Danmark. Viljen til at hælpe var stor, og er det fortsat. Selv i disse dage, hvor en stor humanitær katastrofe har ramt Tyrkiet og Syrien i kraft af de omfattende jordskælv, er Ukraine ikke glemt af Danmark eller Europa.
Men hvordan er det så gået med modtagelsen af de ukrainske flygtninge i den danske skoleverden? Forskergruppen bag projektet Ukrainske børn i danske skoler går i dialog med ukrainere i Danmark, fagprofessionelle i skolerne, civilsamfundsorganisationer, erfarne aktører inden for flygningemodtagelse og diskuterer hvad vi har lært og hvad vi kan lære på dialogkonferencen den 28.2 - der er stadig ledige pladser, det er gratis, og du er inviteret!
Konferencen har til formål at opsamle og formidle erfaringer fra flygtninge og aktører i Danmark i relation til modtagelsen i danske skoler, og afholdes i et dialogisk format med fokus på udveksling af oplevelser og erfaringer blandt ukrainske og danske skoleelever, forældre, lærere, pædagoger, ledelse og fagprofessionelle på modtageskoler og i forvaltninger, civilsamfundsorganisationer, forskere og andre med interesse i emnet. På baggrund af dagens debatter vil vi i fællesskab pege på udfordringer og perspektiver for fremtidens modtagelse af flygtninge i den danske skoleverden. Kom med og lad din stemme blive hørt!
Tilmelding her!