Blog

Engelsklærerens ønskeliste til jul

Julen nærmer sig og dermed også den tid, hvor vi skriver ønskelister. Også jeg som engelsklærer har tilladt mig at nedskrive mine ønsker for julen 2018. Tænk, hvis der opstod et mirakel, og jeg fik opfyldt bare ét af mine ønsker? Læs med og bliv selv inspireret til at drømme dig lidt væk for en stund.

Publiceret Senest opdateret

Folkeskolens engelskrådgiver

Hvert fags netværk på folkeskolen.dk har en lærer tilknyttet som faglig rådgiver. Maria Roneklindt er Folkeskolens engelskrådgiver. Hendes opgaver er både at blogge, at deltage i debatten på det faglige netværk, finde nye bloggere og være bindeled til redaktionen om, hvad der rører sig i faget – så du er meget velkommen til at kontakte hende, hvis du har et spørgsmål, har lyst til at blogge eller gerne vil dele gode erfaringer fra din undervisning: roneklindt@gmail.com

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Foto: flickr.com/Scott Costello

Engelsklæreren ønsker sig:

  • Et faglokale, som jeg måtte indrette lige som jeg ville. Jeg drømmer om et lokale, der emmer af engelsk - både sprogligt, kulturelt og samfundsmæssigt. Det skal være fyldt med inspirerende materialer til undervisning efter forskellige behov, ønsker og læringsstile. Der skal være adgang til teknik, der virker hver gang(!), og der skal være ordentlige møbler af både den bløde og hårde slags. 
  • I tillæg til ovenstående: Mit faglokale skal naturligvis bugne af fyldte reoler med spændende, engelsksprogede romaner i god, gammeldags bogformat. Både nye udgivelser og gamle klassikere samt mange forskellige genrer på flere niveauer.  
  • Adgang til alle forlags portaler, så jeg kan lave ’pick and choose’ og derved sammensætte mine forløb lige som det passer mig (og mine elever). Også gerne adgang til klassesæt af nyere bogssystemer til engelskundervisningen, så vi indimellem har mulighed for at bladre i en rigtig bog. Det savner jeg faktisk til tider.
  • Fri adgang til engelske native speakers, som gratis ville holde interessante oplæg for mine elever, evt. om deres liv og virke i det (engelsktalende) land, de kommer fra.
  • Mulighed for at afholde lejrskole i engelsktalende lande. Drømmer - ret beskedent - om London, Edinburgh og Dublin. 
  • Efteruddannelse. Jeg vil bl.a. gerne blive skarpere på den interkulturelle dimension i engelskfaget, så jeg er endnu bedre klædt på til den samfundsfaglige del, som fylder mere og mere i faget. Jeg drømmer om kurser og efteruddannelse, hvor jeg kan fagnørde med mine kollegaer fra hele landet – gerne på engelsk.

Jeg ved ikke, om det er barnligt at tro på mirakler. Skal man tro diverse julekalendere i tv, kan der ske en masse magiske ting i julen. Nu har jeg i hvert fald gjort mit til, at magien og miraklerne kan finde vej til Høje-Taastrup og tilgodese mig og mine elever. Vil du være med? Så skriv dine ønsker i kommentaren herunder.