Lærerliv m.m.

Blog

Når en eller anden glemmer lektierne....

Det er dybt frustrerende når lektierne ikke bliver lavet, men heldigvis er det fredag ;)

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Amerigo Vespuccis beretning om sydamerikanske indianere fra 1502! Det var lektien til 7B, og de skulle også lige lave et par kildeanalytiske spørgsmål. Skrevet ind i MinUdannelse sidste uge og klappet og parat.

Så i morges stod jeg op ved 5-tiden. Dejligt med en laaaaang morgen så kaffen kan indtages, solen kan stå op i fred og jeg har tid til at tjekke op på timerne. Fredag er en let dag - et modul med historie i 7B, så tjekket gik hurtigt. Særligt fordi INGEN elever havde lavet lektier! Ingen! Som i slet ingen!

Forbandelser, fordømmelser og bandbuller blev gjort klar; ekstra tekst og prøver ligger parate, og mere kaffe til at dulme nerverne inden der blevet fyret op under Teams… HUMMMM - huske at være anerkendende……

Lærerliv m.m.

Tobias Zimling Kristiansen - folkeskolelærer i Gentofte og med en fortid på frie skoler, i Grønland og i Kalundborg. Er fagligt aktiv og kronisk kritisk og løsningsorienteret. Jeg uddanner mig løbende - for egen eller arbejdsgivers regning, og jeg blogger om lærerlivets sider - fagligt, pædagogisk, dannelsesmæssigt, didaktisk og hvad der end falder mig ind.

Det venligste og vameste smil strikket på (det er fredag - så alt for venligt bliver det nok ikke) Elefanten blev hevet ind i rummet - hvorfor i hele hulen hankat har ingen lavet lektier???? Fik krydret det med en kommentar om at jeg da kan tilpasse undervisningen til alt bare jeg lige ved det i forvejen. (Som om!)

Eleverne fik hurtigt fingrene op - og svarene kom et efter et. Ingen brødbetingende svar eller undskyldninger. Koldt, klart konstaterende: “Der lå ingen lektier til os på MinUddannelse”. Hurtigt kontrollerede jeg om de tog røven på mig. Der lå sørme lektier til dem; men klaphatten her havde lagt lektierne til 7D - og ikke til 7B……

Det er i sandhed fredag - og eleverne og jeg fik et godt grin. Til gengæld er jeg spændt på hvad 7D siger på torsdag når jeg har dem igen…….

God weekend - den er tiltrængt!

Powered by Labrador CMS