UU-forum

Blog

1. marts og optag på ungdomsuddannelser

Hele blomsten af Danmarks ungdom har i den seneste tid skullet tage beslutning om hvilken vej de skal gå efter sommerferien. Det har været svært i en tid hvor alle er isoleret derhjemme - men i Kbh. har vi skruet op for UU-vejledningen og det er en klog og modig beslutning af kommunen!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er 1. marts og i nat er der frist for at afsende sin ansøgning til ungdomsudannelserne hvis man går i 9. eller 10.kl. eller søger uden at gå i skole. I UU København, har vi den seneste måned vejledt alle - eftersom Børne- og Ungeforvaltning, Borgmester samt Børne- og Ungeudvalg (politikere) bakkede op om den forespørgsel vi, som TR repræsentanter, stillede om, at alle unge burde få adgang til professionel UU-vejledning i en tid hvor ingenting er som det plejer, og hvor vores adgang til elever er lidt mere besværlig end ellers. Vi er mere end 50 UU-vejledere i den afdeling, der dækker knap 200 adresser i det Københavnske - både grundskoler (folke- og privatskoler) samt 10.kl. rundt om i kommunen også på privatskoler/ungdomsskoler samt  på Erhvervsskolerne TEC, Next, Hotel og restaurant, og SOSU hovedstaden. Vi har ligget vandret og har med den udvidede vejledningsopgave besluttet at registrere alle de samtaler vi har haft med parate elever, som COVID-19 samtaler og jeg skulle hilse og sige, at sådanne har der været mange af. Mit bedste bud er, at vi har rundet 1000 samtaler henover weekenden - fredagens tal var lige under 800. Det tyder på, at behovet for hjælp til afklaring, støtte og faktuel viden er temmelig stor, så det er på tide, at vi overvejer vores tilbud om vejledning til eleverne een gang til og ikke bare lader opgaven glide over til lærerne, der dels har rigeligt at se til og derfor ikke kan eller skal holde sig ajour med alle nye regler samt skabe et overblik over alle de muligheder der findes!  

UU-forum

UU Forum er en geografisk udvalgt skare af tillidsrepræsentanter fra UU-centrene, der sammen med konsulenter og politisk valgte fra DLF klæder hinanden på til at kunne begå sig i det uddannelsespolitiske krydsfelt.

Powered by Labrador CMS