UU-forum

Blog

Uddannelsesudspil fra KL

Hvad skal der til for at flere unge vælger en erhvervsuddannelse? Et stort spørgsmål, der er forsøgt svaret på flere forskellige måder - senest med KLs udspil “ ungdomsuddannelser - nye veje til en sammenhængende struktur”.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I dag har KL sendt et udspil om omkring nye veje til en sammenhængende struktur for ungdomsuddannelser, og der er meget fokus på geografiog statistik for de unges valg af uddannelse samt en stærkere tilknytning af kommuner til ungdomsuddannelser. Så hvad handler dette udspil egentlig om? Det handler i hvertfald IKKE om uddannelsesvejledning, som ikke er nævnt med et ord. Der er derimod meget fokus på sammenhæng og overskuelighed for de unge, når de, som KL foreslår, får adgang til et seks måneders grundforløb, som kan være mere bredt og introducerende til alle ungdomsuddannelser. Når KL skriver i deres anbefaling nr. 5 "der skal skabes en stærk kommunal forankring med den unge i fokus", og at, "Det er derfor helt naturligt, at kommunerne får et større ejerskab til ungdomsuddannelserne. Det vil sikre et sammenhængende uddannelsesforløb,......" handler det så i virkeligheden om, at KL gerne vil tilegne sig et større styringsredskab over ungdomsuddannelserne?  At den unge får mulighed for at påbegynde sin ungdomsuddannelse på en erhvervsskole eller et gymnasium, kan for nogen være en afklarende faktor og at KL tager hul på problematikken omkring at flere unge gerne skulle vælge en erhvervsfaglig uddannelse er ganske vigtig. Men, når mange unge slet ingen vejledning får mod ungdomsuddannelse og dermed heller ikke bliver gjort stærke i evnen til at overskue og vælge, kan det ikke fikses med et 6 mdr. grundforløb. Så der er bestemt gode takter, men helheden inklusiv vejledning mangler. 

UU-forum

UU Forum er en geografisk udvalgt skare af tillidsrepræsentanter fra UU-centrene, der sammen med konsulenter og politisk valgte fra DLF klæder hinanden på til at kunne begå sig i det uddannelsespolitiske krydsfelt.

Powered by Labrador CMS