Har din skole styr på aflønningen i den nye praktikaftale?

Fra 01.08.24 er den nye praktikaftale trådt i kraft og dermed også en helt ny aflønningsmodel, som er overenskomstbestemt.

Offentliggjort Sidst opdateret

I den indledende tekst til aftalen hedder det:

”Når du som lærer har opgaver i forbindelse med lærerstuderendes praktik, vil flere af disse opgaver medføre, at du skal have et tillæg til din løn. Tillæggene er fastsat i ”Aftale om vilkår for varetagelse af opgaver i forbindelse med lærerstuderendes praktik i uddannelsen til professionsbachelor som lærer i folkeskolen” – også kaldet praktikaftalen.”

Den nye aftale skal sikre, at der er en større gennemsigtighed i aflønning af de involverede aktører omkring praktikafviklingen, uanset om der er tale om skolens leder, praktiklærere eller praktikkoordinatoren, da der er tale om faste tillæg.

Dog skal man være opmærksom på, at aftalen rummer to modeller for aflønning, og her skal skolens ledelse meddele praktiklærerne, hvilken model der aflønnes efter.

Opstår der spørgsmål vedrørende aflønning af opgaver i forbindelse med lærerstuderendes praktik på de enkelte skoler, henvises der til den lokale lærerkreds.

Læs hele aftalen her (link).

 Aftaledokumentet vil også fremover kunne findes på Praktiklærerforeningens hjemmeside.

Praktiklærerforeningen

For alle, der varetager praktik i læreruddannelsen. Her kan du blive klog på praktik i skolen. Et forum for gensidig inspiration og oplysning, både faglig og pædagogisk. Se også www.praktiklaererforeningen.dk